Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.701
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.701
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

ETH ETF’leri Multi-Milyarlık Pazarın Kilidini Açabilir: Galaxy Digital

ETH ETF

Galaxy Digital, Ethereum’un yerel tokenini izleyen ETF’lerinin (borsa yatırım fonları) milyar dolarlık pazar potansiyeli yaratabileceğini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kısa süre önce bu ürünlerin lisanslama sürecini hızlandırmayı kabul etti; bazı analistler, ilk ETH ETF onaylarının önümüzdeki hafta gelebileceğine inanıyor. Fonların piyasaya girebilmesi için gerekli olan önemli S-1 evraklarının hala SEC onayı alması gerekiyor.

Galaxy Dijital Araştırma Başkan Yardımcısı Charles Yu, Çarşamba günü yayımlanan bir araştırma makalesinde, ETH ETF’lerinin, Ocak ayında bir dizi ürünün piyasaya sürülmesinden bu yana şaşırtıcı bir başarı elde eden bitcoin ETF’lerinin akışlarının %20’sini veya daha fazlasını görebileceğini belirtti.

ETH ETF’leri vs. Bitcoin ETF’leri: Bir Karşılaştırma

Yu’ya göre, Ocak ayından 15 Haziran’a kadar, Bitcoin ETF’leri net 15.1 milyar dolar giriş çekti. Tahmini doğruysa, benzer ether tabanlı fonlar 3 milyar ila 7.5 milyar dolar arasında giriş görebilir. Bu, Bitwise Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan’ın ABD spot ETH ETF’lerinin ilk 18 ayında 15 milyar dolar net giriş çekebileceği tahminiyle oldukça uyumlu.

Bitcoin ETF’leri yaklaşık altı aydır piyasada ve Ethereum spot ETF’lerinin olası karşılanma şeklini incelemek için yararlı bir temel olabilir,” dedi Yu makalede. Özellikle, bitcoin ETF’lerinin bu yıl bitcoin fiyatındaki artışın en azından “kısmen sorumlu” olduğunu iddia etti.

Ethereum ETF’lerinin Pazar Kabulü ve Fiyatlandırma Üzerindeki Etkisi

“Spot ether ETF’lerinin olası tanıtımının Ethereum’un ve daha geniş kripto pazarının pazar kabulü üzerinde genel olarak olumlu bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz,” dedi Yu, ETF’lerin ETH’yi kurumsal yatırımcılar, yasama organları ve yetkililerin gözünde meşrulaştıracağını belirterek. Bağımsız finansal danışmanlar ve broker-bayi platformları da talebi teşvik edecektir, dedi.

BlackRock, Fidelity ve VanEck gibi saygın şirketler de dahil olmak üzere dokuz ihraççı, ABD’de 10 spot piyasa ETH ETF’si çıkarmak için mücadele ediyor. Bu üç şirket ayrıca spot bitcoin ETF’lerini de başlattı; BlackRock’un IBIT trust’ı, fonlara en fazla bitcoin akışını sağlayan fondur.

İlginizi Çekebilir: Ethereum ETF Başvuruları 4 Temmuz’da Onaylanabilir

Ocak ayında devasa Grayscale Bitcoin Trust ile yaptığı gibi, Digital Currency Group’un Grayscale iş birimi de kapalı uçlu Ethereum trust’ını bir ETF’ye dönüştürmeye çalışıyor. Yüksek ücretli fonundan GBTC en az 17.5 milyar dolar çıkış görmüş durumda ve bu durum birçok piyasa analisti -Yu dahil- bitcoin fiyatının düşmesine neden olduğunu söylüyor.

ETF net akışları üzerinde “engel” olarak hareket ederken, Yu ayrıca Grayscale Ethereum Trust’tan ayda 319,000 ETH’nin (1.1 milyar dolar değerinde) çıkış yapabileceğini düşünüyor.

Önerilen para birimi, Yu’nun belirttiği gibi, şirketlerin temel ether’i stake ederek gelir elde etme imkanının bulunmaması gibi SEC kısıtlamalarına tabi tutulmuştur, bu da yatırımcı ilgisini sınırlamaktadır.

Ancak, Bitcoin ve Ethereum arasındaki çeşitli temel farklılıklar göz önüne alındığında, ETF’lerin nihai serbest bırakılması ETH fiyatlandırması üzerinde daha fazla etki yaratabilir. Bu, borsalardaki azalan arzı, stake programlarında kilitli ETH ve azalan net emisyonları kapsar.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir