Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.155
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.155
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Estonya, Kripto Hizmet Sağlayıcılarını Düzenleyecek Yasayı Onayladı

Estonya, kripto şirketlerine yeni düzenlemeler getirecek ve bunları FSA denetimi altına alacak yeni yasayı kabul etti.

Estonya hükümeti, 21 Mart’ta dijital varlık hizmet sağlayıcıları için katı yasal gereksinimler getiren bir yasa çıkardı.

Düzenleyici Denetim Yakında Gelecek

Estonya, 2021 tahminlerine göre dünyadaki kripto hizmet şirketlerinin neredeyse yarısının ülkede kayıtlı olduğunu öne sürerek kripto hizmet sağlayıcıları için önemli bir yer oldu.

Ancak, 2024 itibarıyla, bu şirketlerin sayısı düzenleyici çabaların bir parçası olarak RAB (Rahapesu Andmebüroo) tarafından yaklaşık 50’ye düşürüldü.

RAB Başkanı Matis Mäeker, yaklaşan değişiklikleri açıkladı ve yeni düzenlemenin kripto hizmet sağlayıcılarını ilk kez finansal denetime tabi tutacağını belirtti. Şirketlerin müşteri varlıklarını güvenli bir şekilde yönetmek için sistemlere sahip olmalarının gerekliliğini vurguladı ve bu durumu bankaların işlevleriyle paralellik çizdi.

Yeni rejim altında, kripto hizmet sağlayıcıları 2026’dan itibaren Estonya Finansal Denetleme Kurumu’nun (FSA) denetimine girecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version