Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.188
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.188
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

En Temel Kripto Para Ticaret Stratejisi

Kripto para piyasalarında çok farklı kazanç stratejileri var. Bu stratejilerden en basit ve etkili olanları neler?

Kripto para piyasalarında çok farklı kazanç stratejileri var. Finansal piyasalarda ve kripto para piyasalarında günlük al-sat çok fazla teşvik edilmektedir. Ancak bunu yapabilmek için bazı stratejilerimiz olmalıdır. Peki bu stratejiler neler? Gelin beraber öğrenelim.

Bu yüzden kendinize özel bir stratejiniz olmalı. Peki ama nasıl? İşte birazdan bu sorularınızın cevabını bulacaksınız. Kendinizi en dibi veya tepeyi tutturacağım diye motive etmemelisiniz. Oluşmuş swing hareketler arasında kripto para ticareti yapmaya başlamak bizi daha tatminkâr bir kazanca götürür. Ya da trend’leri takip ederek trend’ler yönünde işlemler yapabilirsiniz. Bu hepimiz için riskleri daha kontrol edilebilir bir kripto para stratejisi edinmemize yardımcı olur. Peki bu stratejininin püf noktaları nelerdir ? İşte kripto para stratejilerinin içerisinde en basit ama en etkili olan yöntem:

Trend Takip Stratejisi

Trend takibinde ise özellikle genel piyasaların temel analizini ve insanların hangi kategoriye ilgili olduğunu tespit etmek çok önemlidir. Artık günümüzde kripto paralarda defi, nft, metaverse,gibi yerine oturmuş kategoriler var. Bunların dışında yeni doğmuş olan Oyun, Play-to-Earn, Move-to-Earn gibi kategorilerde mevcut. Doğal olarak hepsi aynı anda trend’e girip hype yakalayamıyor. Burada hype olan alanı analiz edebilmemiz çok önemlidir. Sonrasında ise o alandaki coin’leri tespit edip analiz etmek önemlidir. Ayrıca teknik analizlerinde uygun alım yerlerini belirlemek önemlidir.

Trend takip stratejisinde teknik analiz yaparken kripto paraların en dip fiyat noktasını bulmaya çalışmaktan daha az yorucu ve daha az riskli olduğunu göreceksiniz. Kazançtan önce risk durumunu analiz edebilmek ise size bu piyasalardaki kar ettirecek yegâne silah haline gelir. Bu yüzden size en uygun ve riskinizi en çok yönetebileceğiniz pozisyon ve stratejileri geliştirmelisiniz.

Buraya kadarki yazımızda dibi ve tepeleri tutturmak gibi bir gayemiz olmasının doğru olmadığında hemfikiriz. Trend’leri takip etmek ve trend’lerin oluşmasını beklemek içinde sabırlı olmamız gerektiğinin farkında olmalıyız. Ticaretin çoğunluğunu sabır oluşturmaktadır. Bu sabırlı duruşu gösterebilmek içinde psikolojimizi ve risklerimizi yönetebilmemiz gerekir.

Psikoloji ve Riski Yönetmek

Psikolojimizi rahatlatmanın en büyük yolu ise yine risklerimizi kontrol altına almak ve onlarla barışık olabilmektir. Örneğin çok yüksek riskli bir işleme girdiğinizde yatırdığınız bakiyeyi kaybetmeyi göze alabilmelisiniz. Özellikle psikolojimizi rahatlatabilmek için yaptığımız işlemlerde bazı dayanaklarımız da olmalıdır. Burada ise en büyük yardımcınız trend’ler olacaktır. Zaten yükselen bir piyasada işlem yapıyorsunuz. İşlemi kapatmanız gereken yerinde trendin bozulduğu kısım olduğunu biliyorsunuz. Kısacası artık riskinizi yönetebiliyor ve kendi oyun planınızı kurabiliyor olacaksınız.

Bu şekilde daha birçok farklı stratejiler geliştirebilirsiniz. Biz bu yazımızda en basit teknik analiz bilgisi ile dahi kolayca geliştirebileceğiniz trend takip stratejisinden bahsettik. Sizin için en güzel strateji ise her zaman en çok kazandığınızdır. En efektif kripto para ticaret stratejilerini bulabilmek için ihtiyacınız olan en önemli diğer unsur ise sabırdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir