Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.932
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.932
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

En iyi Kripto Arbitrajı Nasıl Yapılır?

arbitraj

Arbitraj, değerli varlıkların satılarak daha karlı görünen ya da daha çok verim elde edilebilecek varlıkların satın alınması işlemine verilen addır.

Kripto Arbitrajının da temelleri basittir, bir borsada satım işlemi yapılırken diğer yandan en düşük fiyat sunan bir borsadan kripto satın alınır. Borsalar arasındaki arbitraj ticaretinin asıl amacı fiyat farklılıklarından yararlanmaktır. Bununla birlikte, geleneksel pazarlarda alış-satış yayılması ve ticaret çiftleri, Ethereum ( ETH ) veya EOS gibi kripto pazarlarının sipariş defterlerinde görülene kıyasla küçük olduğundan, arbitraj fırsatı orada iyi değildir.

Kripto Para Arbitrajı Nasıl Çalışır?

Basit bir arbitraj stratejisi, bir kripto borsasında daha yüksek fiyatlı,diğer kripto borsasında daha düşük fiyatlı birden fazla hesap ayarlayarak çalışır. Yatırımcı, çok fazla piyasa riski olmadan kar elde etmek için piyasa verimsizliğinden yararlanmaktadır. Bu iyi bilinen bir ticaret stratejisidir ve işlem ücreti çok yüksek olmadığı sürece işe yaramaktadır.

Stratejinin manuel hesaplama ve alım satım uygulaması olmadan çalışmasını sağlamak için, borsa platformları aynı varlık için farklı fiyat teklifleri sunduğunda, bir kripto arbitraj yatırımcısı alım satım yapan bir kripto botu geliştirebilir.

Kripto Para Arbitrajı Karlı Mı?

Bir Kripto Arbitrajcısı için, fiyatlardaki yüksek oynaklık ve işlem hacmi sebebi ile, değişiklikler arasındaki tutarsızlıklar her zaman bir fırsat olmaktadır. Bu sebeple, Kripto Para Arbitrajı hala karlı olmakla birlikte, yatırımcıların kripto varlıklarını artırması için mükemmel bir yol sunmaktadır. Sınır ötesi arbitraj, piyasada iyi bir avantaj elde etmek için hala iyi bir yoldur.

Bunun yanı sıra, yatırımcılar piyasayı tarayarak herhangi bir kar fırsatını hızlıca en aza indiren kripto bot sistemleri oluşturmakta ve Bitcoin Arbitrajı giderek daha da zorlanmaktadır.

Kripto Arbitrajının Maliyetleri ve Karları Nasıl Hesaplanır?

Arbitraj fırsatı için maliyetler ve kârlar basit bir hesaplamaya dayanmaktadır. Satın alınan varlıktan varlık değerinin maliyetini düşürmek gerekir. Ek olarak hem alınan hem de satılan pozisyon için bu kardan herhangi bir işlem ücretini çıkarmak gereklidir. Geriye kalan yatırımcının karıdır.

Örnek olarak, bir borsada 50.000 dolardan 1 BTC satarken, başka bir borsada 49.500 dolara 1 BTC satın alınırsa, aradaki fark 500 dolar olur.

Arbitraj fırsatlarının türleri nelerdir?

Birkaç kripto arbitraj fırsat türü bulunmaktadır. Bunlardan ilki borsalar arası transfer ile arbitraj’dır.

Arbitrajın en kolay yolu olan borsalar arası transfer ile arbitraj, bir borsada satın alınan varlığın diğer bir borsaya aktarılmasını ve daha yüksek bir fiyattan satılmasını gerektirir. Ancak borsalar arası tranfer ile arbitraj, zaman kaybı ve ek transfer maliyetleri yaratmaktadır.

Diğer Arbitraj türlerinden biri de, borsalar arası aktarım yapmadan arbitraj‘dır.

Bu arbitraj türü, borsalar arasında kripto transferi gerektirmez ve anında fiyat farkı üzerinde hareket etmeyi sağlar. Gerekli olan tek şey, iki borsada varlık tutmak ve fiyat farkı yeterince yüksek olduğunda aynı anda bir alım satım emri vermektir.

Örneğin, 10.000 dolar karşılığında 1 BTC satın alırsanız ve diğer borsada sahip olduğunuz 1 BTC’yi 10.100 dolar karşılığında satarsanız, 10.000 dolar ile 10.100 dolar arasındaki fark sizin karınızdır.

Bir diğer Arbitraj türü, Üçgen Arbitraj‘dır. Üçgen arbitraj daha fazla hesaplama gerektirir; ancak birçok kripto arbitraj aracı bunu otomatik olarak hesaplamaktadır.

Üçgen Arbitraj’da temel ilke, tek bir borsada ETH/BTC , XRP/BTC ve XRP/ETH gibi üç kripto para birimi çifti seçmektir. Ardından ETH’yi BTC için , BTC’yi XRP ile takas edilir ve XRP’yi ETH’ye geri alarak başlangıç ​​noktasına dönülür. Büyük borsalarda yaygın olarak görülmeyen ve çoğunlukla artan volatilite zamanlarında görülen, üç çiftin tümü arasında fiyatlandırmada önemli bir fark olmalıdır. Bu tür piyasa koşullarında verilen emirler, hesaplanan fiyattan gerçekleşmeyebilir. Bu sebeple dikaktli olunmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir