Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.751
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.751
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Elon Musk OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a Açtığı Davayı Geri Çekti

elon musk, openai

Elon Musk, yapay zeka şirketi OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a karşı açtığı ve şirketin insanlığa hizmet etmek yerine kar amacı güttüğünü iddia ettiği davayı geri çekti.

Hukuki Süreç ve Davanın Geri Çekilmesi

11 Haziran’da San Francisco Yüksek Mahkemesi’nde Musk’ın avukatları, sözleşme ihlali davasını reddetmek için dilekçe verdi.

Davayı reddetme kararı, Musk’ın gelecekte tekrar dava açabileceği anlamına gelir; çünkü bu karar, davanın kalıcı olarak reddedildiği anlamına gelmez.

Daha önceki mahkeme kayıtlarına göre, federal bir yargıcın davayı reddedip etmeyeceğine veya devam etmesine izin verip vermeyeceğine karar vermesinden bir gün önce bu başvuru yapıldı.

Musk, davayı geri çekme kararı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İlk Şikayetler ve İddialar

Musk, ChatGPT’nin yaratıcısı olan şirketin, “insanlık yararına, kar amacı gütmeyen” büyük dil modelleri oluşturma hedefinden saptığını iddia ederek 29 Şubat 2024’te OpenAI ve Altman’a karşı sözleşme ihlali davası açtı.

Şikayetleri özellikle OpenAI’nin Microsoft gibi büyük şirketlerle yaptığı ortaklıklara ve ChatGPT-4’ü kapalı kaynaklı bir yaklaşım altında sunma kararına odaklanıyordu.

Musk, OpenAI’nin açık kaynak değerlerine geri dönmesini talep etmiş ve yapay genel zeka yazılımının kar amacıyla kullanılmasını durdurmak için bir ihtiyati tedbir talep etmişti.

Musk ayrıca, OpenAI’ye karşı haksız ticaret uygulamaları ve güven ihlali suçlamalarını da kaydetti.

Devam Eden Endişeler ve Rekabetçi Girişimler

Milyarderin OpenAI ile ilgili en son endişesi, ChatGPT’nin Mac, iPad ve iPhone işletim sistemlerine entegre edileceği Apple ile yapılan iş birliği.

Musk, Apple kullanıcılarına karşı Apple’ın bu seçiminin “kabul edilemez bir güvenlik ihlali” olduğunu savunuyor; çünkü gizlilik ve güvenliği OpenAI gibi üçüncü bir tarafa devrediyor.

Ancak Apple, OpenAI’nin veri isteklerini saklamayacağını ve kullanıcı IP adreslerinin gizli kalacağını iddia ediyor.

Apple Intelligence’ın “gizlilik vaadini” tartışan Apple, kişisel verilerinizi toplamadan bildiklerini vurguluyor.

Bu da İlginizi Çekebilir: Florida’daki Bir Yargıç Ünlülerin Voyager Digital Tanıtımına Dair Bir Davada Ön Onay Verdi

Kasım ayında Musk, ChatGPT gibi şirketlere rakip olmak amacıyla AI chatbot Grok’u başlatmaya yardımcı oldu.

Grok’un arkasındaki firma olan xAI, Mayıs ayı sonunda Valor Equity Partners, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Fidelity Management & Research Company’den 6 milyar dolarlık yatırım aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir