Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.852
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.852
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

El Salvador’un Bitcoin Varlığı 390 Milyon Dolara Ulaştı

El Salvador’un Bitcoin Varlığı 390 Milyon Dolara Ulaştı

2021 yılında Bitcoin’i ABD doları ile birlikte resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, bugüne kadar 5.779 Bitcoin topladı. Bu Bitcoin’lerin toplam değeri yaklaşık 390,5 milyon dolar. Fonlar, vatandaşlık programları, jeotermal enerji kullanan madencilik faaliyetleri ve düzenli satın alımlarla elde edildi.

Özgürlük Vizesi Programı

Özgürlük Vizesi programı bu yılın başında tanıtıldı. Bu program ülkeye 5.000 yüksek vasıflı kişiyi ücretsiz pasaportla çekmeyi hedefliyor. Program, Bitcoin ve USDT ödemelerini kabul ederek kripto para kullanımını teşvik ediyor.

Sürdürülebilir Madencilik

El Salvador, Bitcoin madenciliği için volkanik kaynaklarını kullanarak temiz enerjiye yöneldi. Bu madencilik yöntemi 2021’den bu yana 473 BTC üretti.

El Salvador Volkan Gücüyle Bitcoin Madenciliği Yapıyor

Altyapı ve Ekonomik Büyüme

Başkan Bukele, ülkenin altyapısını iyileştirmeye odaklanmış durumda. Okul tadilatları, yol iyileştirmeleri ve güvenlik önlemleri gibi projeler bu kapsamda öne çıkıyor. Bitcoin Bond gibi finansal yenilikler de ülkeye küresel yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Pazar Etkileri

Bitcoin’in benimsenmesi, El Salvador ekonomisinde önemli bir etki yarattı ve Gayri Safi Yurtiçi Hasılasında (GSYH) artış sağladı. Bu hamle ile küresel kurumsal yatırımcıların dikkatini çekerek Bitcoin’in güvenilir bir varlık sınıfı olarak kabul edilmesine katkı sağladı.

El Salvador’un bu yenilikçi adımları, ülkenin finansal geleceğinde belirleyici rol oynuyor.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir