Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.989
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.989
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

El Salvador Volkan Gücüyle Bitcoin Madenciliği Yapıyor

El Salvador Bitcoin

El Salvador, volkanik jeotermal enerjiyle 2021’den bu yana 29 milyon dolar değerinde 474 Bitcoin üretti.

Ülkedeki Tecapa Yanardağı’ndan elde edilen elektrikle 300 madencilik makinesi kullanılarak Bitcoin çıkarıldı. Reuters, devlete ait enerji santralinin ürettiği 102 MW’ın 1,5 MW’ının ülkedeki kripto para madenciliği için ayrıldığını bildirdi.

Bitcoin madenciliğinin fosil yakıtlara ve enerjiye bağımlılığına yönelik eleştiriler arttıkça, El Salvador yenilenebilir enerji madenciliğinde bir lider haline geldi.

El Salvador 2021 yılında ABD dolarının yanı sıra Bitcoin’i de yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olduğunda tarih yazmıştı. O zamandan beri hükümet, jeotermal bir tesis inşa etmek gibi Bitcoin madenciliğini amaçlayan bir dizi yasa çıkardı.

An itibariyle El Salvador’da 5.750 Bitcoin ya da yaklaşık 354 milyon dolar bulunuyor.

Orta Amerika ülkesi, 2021’den bu yana Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlardan Bitcoin’i benimsediği için ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Pek çok kişi Başkan Nayib Bukele’nin faaliyetlerinden şüphe duyarken, 2022-2023 ayı piyasası dikkatleri daha da arttırdı. Ancak Bukele, ülkenin her gün bir Bitcoin satın alacağını ilan ederek çıtayı yükseltti.

Ülke genelinde güçlü bir destek alan Bukele, 2024 El Salvador başkanlık seçimlerini kolayca kazandı.

Yeşil mi, İlerleme mi? Kripto Madenciliğinin Çevreye Etkileri

Kripto para topluluğu içinde, Bitcoin madenciliğinde fosil yakıtların kullanımı uzun süredir tartışmalı bir konu.

Ripple’ın desteğiyle Bitcoin’in proof-of-work’ten proof-of-stake’e geçmesini savunan diğer kişiler arasında Greenpeace de bulunuyor. 22 Kasım 2023’te New York Valisi Kathy Hochul, eyaleti iki yıllık bir süre için herhangi bir PoW kripto para madenciliğini yasaklayan ilk eyalet yapan bir iş kanıtı madenciliği ambargosunu yürürlüğe koydu.

1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımının ardından Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’i Tesla araçları için bir ödeme şekli olarak kabul etme sözü verdi. Ancak madenciliğin ekosisteme verdiği zarara işaret ederek fikrini hızla değiştirdi. Musk, Bitcoin madenciliğinin yarısından fazlası yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak yapıldığında bu eylem hakkında tekrar düşüneceğine söz verdi.

Musk’ın sözünü vermesinin ardından Bitcoin madenciliğinin %60’ından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından beslendiğine dair çok sayıda rapor yayınlandı.

Musk henüz bu iddialara yanıt vermedi ya da bir BTC ödeme seçeneği eklemedi. Şu anda Tesla, Fremont fabrikasından çevredeki topluluklara tehlikeli kirleticiler boşaltarak Temiz Hava Yasasını sık sık ihlal ettiği için dava ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

El Salvador Volkan Gücüyle Bitcoin Madenciliği Yapıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitwise Baş Yatırım Sorumlusundan Bitcoin ETF Yorumu - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Venezuela, Kripto Madenciliğine Karşı Sert Önlemler Alıyor - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Bitcoin, Asya ve Güney Amerika Ülkelerinde Rekor Kırdı - Coin Mühendisi

  4. Pingback: El Salvador’un Bitcoin Varlığı 390 Milyon Dolara Ulaştı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir