Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.853
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.853
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

El Salvador Hükümeti, Bitcoin Bankacılığında Reform Yapıyor

El Salvador Hükümeti, Bitcoin Bankacılığında Reform Yapıyor

El El Salvador hükümeti, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yatırım bankacılığı sektörüne entegrasyonunu hızlandırmak için yeni bir yasa tasarısı sundu. Bu tasarı, Ulusal Meclis’e iletilerek özel yatırımcıların Bitcoin ve stablecoin hizmetleri sunabilen bankalar kurmasına olanak tanıyacak.


Bitcoin Kredisi İçin Yeni Bir Adım

Bitcoin‘in benimsenmesinde yeni bir döneme giren El Salvador, kripto hizmetleri sunabilecek yeni bir banka türü oluşturmayı hedefliyor. Bankacılık yasasında yapılacak bu reform, 13 Haziran’da Ulusal Meclis Teknoloji, Turizm ve Yatırım Komisyonu‘na sunuldu. Tasarı, Özel Yatırım Bankalarını (PIB) ekonomik kalkınmayı teşvik eden ve finansal kaynakların iş ve hükümet projelerine yönlendirilmesini kolaylaştıran önemli bir araç olarak tanımlayan 14 yeni madde içeriyor.

Yasa Neler Sunuyor?

Eğer kabul edilirse, bu yasa PIB’lerin ekonomik risk yönetimi, finansal ürünlerin satın alınması, yatırım yönetimi, riskten korunma ve diğer finansal türevler gibi çeşitli hizmetler sunmasına izin verecek. Bu bankalar, El Salvador’da hem ABD doları hem de Bitcoin gibi yasal ihale araçlarını destekleyecek.

Tasarı, stablecoin tabanlı araçların desteklendiğini ve kripto tabanlı yatırım araçlarına kapı açıldığını açıkça belirtiyor. Ancak, bu bankaları kurmak isteyen şirketler için belirlenen şartlar oldukça ağır. Bu şirketlerin en az 50 milyon dolar sermaye ile kurulması gerekiyor.

Özel Yatırımcılar İçin Hizmet

PIB’lerin hizmetleri genel halka yönelik olmayacak, daha çok sofistike yatırımcılara odaklanacak. Bu yatırımcıların en az 250.000 dolarlık varlığa sahip olduklarını kanıtlamaları ve bankaya özgü bir bilgi testini geçmeleri gerekiyor.  Diğer bir seçenek ise 500.000 dolarlık varlığa sahip olduklarını göstermek.

Ekonomi İçin Büyük Bir Adım

El Salvador hükümeti, bu bankaların ülkenin ekonomik uyanışını hızlandıracağına inanıyor. Basın açıklamasında, ekonomik büyümeyi teşvik etmek için Özel Yatırım Bankalarının kurulmasını ve işletilmesini teşvik eden ve kolaylaştıran düzenleyici çerçevenin geliştirilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

Dikkatinizi Çekebilir: Binance Kurucu Ortağından Elon Musk’a Çağrı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

El Salvador Hükümeti, Bitcoin Bankacılığında Reform Yapıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Venezuela, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kripto Kullanıyor - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Upbit, BTC ve USDT Pazarlarına Yeni Dijital Varlıkları Ekliyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir