Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$65.003
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.003
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Özel Bitcoin Yatırım Bankaları Öneriyor

nayib bukele, bitcoin, el salvador

El Salvador’un Bitcoin yanlısı devlet başkanı Nayib Bukele, ülke içinde özel yatırım bankaları kurulmasını öneriyor. İzin verilirse, bu kurumlar Bitcoin yatırımcılarına, geleneksel bankalardan daha az sınırlama ile finansal hizmetlere erişim sağlayacak.

Bitcoin Dostu Yeni Finansal Kurumlar Küresel Yatırımcıları Çekebilir

“El Salvador için ekonomik planımızın bir parçası olarak, potansiyel yatırımcılara dolar ve bitcoin cinsinden çeşitli finansman seçenekleri sunabileceğimiz Özel Yatırım Bankası (BPI) öneriyoruz” diye yazdı El Salvador’un Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Milena Mayorga, 14 Haziran’da X hesabında. “Daha esnek finansal hizmetler aracılığıyla, bu proje uluslararası yatırımcıları çekmeyi hedefliyor.”

Bukele’nin kıdemli Bitcoin danışmanı Max Keiser, aynı gün, “Başkan Bukele, yeni bir dönemde yeni bir yasayla Bitcoin Bankası kurarak hızla ilerliyor” dedi ve Ark Invest CEO’su Cathie Wood’un El Salvador’un gerçek GSYİH’sının önümüzdeki beş yıl içinde on katına çıkabileceği öngörüsünün “daha olası hale geldiğini” belirtti. Bu gelişme, Bukele’nin Şubat ayında kazandığı büyük zaferin ardından beş yıllık yeni bir başkanlık dönemi için yemin etmesinden iki hafta sonra geldi.

Önerilen BPI, Geleneksel Bankalardan Daha Az Kısıtlamayla İşleyecek

El Mundo, BPI’nin mevcut bankalarla aynı katı düzenlemelere tabi olmayacağını iddia ediyor. Örneğin, hissedarlarıyla veya bir iş grubunda bağlantılı olan yabancı bankalar veya finans firmaları ile etkileşimde bulunma konusunda herhangi bir kısıtlama olmayacak. Kredi limitleri de kaldırılacak. 14 Haziran tarihli raporda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Yatırım bankaları, aynı kişi ile ilgili olarak varlık fonlarının %25’inden fazlasını kredi verme veya risk üstlenme yasağına tabi olmayacak.”

İlginizi Çekebilir: Ripple Avukatları 2 Milyar Dolarlık Cezaya Karşı Çıkıyor

Kabul edilirse, yeni özel yatırımlar en az iki hissedar gerektirir ve bunlar yabancı olabilir, en az 50 milyon dolarlık bir asgari sermaye ile kurulmalıdır. Bir BPI, Amerika Birleşik Devletleri Doları ve Bitcoin dahil olmak üzere herhangi bir yasal para biriminde dijital varlık ve Bitcoin hizmet sağlayıcısı olma izni de talep edebilir.

Yasama Süreci ve Olası Ekonomik Etki

Bukele’nin rehberliğinde, El Salvador Ekonomi Bakanı María Luisa Hayem, revizyonu Teknoloji, Turizm ve Yatırım Komisyonu’na sundu. “Onay hala gözden geçiriliyor.” “Reform henüz onaylanmadı; milletvekilleri, projenin amaçlarını danışmak üzere yetkilileri çağırma veya Komisyon’da oylama konusunda henüz anlaşmadılar” dedi.

Uluslararası yatırımcıları çekerek ve El Salvador’un Bitcoin yanlısı duruşunu ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için kullanarak, bu proje ülkenin finansal sahnesini büyük ölçüde değiştirebilir. Bu hareket, El Salvador’u Bitcoin pazarında lider bir konuma getirme stratejisiyle uyumlu olup, önümüzdeki beş yıl içinde ülkenin GSYİH’sının on kat artmasına yol açabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir