Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.994
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.994
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Dogecoin Mucidi, Önemli Rakamlar Paylaştı: Hedefimiz Bu!

Bitcoin’den sonra Elon Musk tweet’leriyle patlama yaşayan bir diğer kripto para birimi Dogecoin’di. 2021’de, özellikle Reddit üzerinde aktif bir topluluk inşa eden meme coin/token projeleri çeşitli taktiklerle kripto para piyasasına adım atmaya çalıştı. Örneğin Shiba Inu (SHIB), Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’ine arzının yarısını “armağan” ettikten sonra bir talep çılgınlığı yaşadı. Ancak kazanımlar ne olursa olsun, çoğu yatırımcının dikkat ettiği noktalardan biri “işlevsellik”. Daha uygun gas ücretleri sunan Katman 1 ve 2 Blockchain çözümlerinin gelecek olduğuna inanılıyor. Peki, Dogecoin bu konuda nasıl bir kripto para birimi? Kurucu Billy Markus yakın tarihli bir tweet’te bu soruyu ele aldı. coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Billy Markus, Dogecoin ve Bitcoin’in 2014’teki istatistiklerini gün yüzüne çıkardı

Dogecoin’in mucidi Billy Markus, 2014 yılının on-chain istatistiklerine bakarak Dogecoin’in günlük işlem açısından Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği zamanlara işaret etti ve hedefin bu olması gerektiğini ima etti. Verilere göre, Dogecoin, 2014’de bir noktada lider kripto para birimi Bitcoin’i geride bırakıyor. Kripto camiasında tanınmış bir isim olan Markus’un yayınladığı bir istatistiğe göre Dogecoin her gün yaklaşık 100.000 işlem gerçekleştirirken, Bitcoin günde yaklaşık 50.000 işlem gerçekleştiriyor. Markus, sunumunda istatistikleri değerlendirirken, bir gün DOGE’nin Bitcoin üzerinde bu kadar önemli bir avantaja sahip olmasını görmek istediğini ifade etti.

2018, 2019, 2020 ve 2021’in ardından yeni yılın istatistikleri tamamen farklı sonuçlar ortaya koyuyor. Bitcoin şu anda günde ortalama 220.000 işleme ulaşırken, Elon Musk ve Mark Cuban tarafından “halkın kripto para birimi” olarak yorumlanan Dogecoin maalesef 25.000 işlem hacmine sahip. 2014’den bu yana iki farklı kripto arasındaki uçurumun açılmasının nedeni, o sırada Dogecoin’e gösterilen ilgiliden kaynaklanıyordu. DOGE, benzer bir rekabetin olmadığı o günlerde piyasadaki en popüler meme coin’di.

Rakip meme projeleri pazar payını küçülttü

Ancak, taklit meme projelerinin ve girişimlerinin sayısı arttıkça DOGE’nin popülaritesi son aylarda düşüşe geçti. Geçen yıl, DOGE’nin en büyük rakibi Shiba Inu, neredeyse %1.000’lik artışla en hızlı büyüyen kripto para birimiydi. Sonuç olarak, yatırımcılar diğer meme kriptolarını tercih etseler de, bazı firmalar, özellikle Tesla, DOGE’yi kendi projeleri için kullanmaya devam ediyor. Bu durum Doge’un ileride daha büyük günlük hacimlere ulaşmasını sağlayabilir ve ucuzluğu nedeniyle daha fazla insanın elinde alınıp satılabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir