Mavericks taraftarları, Dogecoin (DOGE) satın almasıyla bilinen milyarder isim Mark Cuban’a hesap soruyor. Bunun arkasındaki sebep ise, Voyager’ın iflas etmesi. İşte detaylar…
Dogecoin yatırımıyla tanınan Cuban’a eleştiri yağıyor
New York Post’un bildirdiği gibi, Dallas Mavericks’in hayranları, kripto para kredi platformu Voyager’ın etrafındaki iflas endişelerinden zarar görüyor. Reddit’te bir hayran, “Onlarla ortak olduğu için Mark’a yazıklar olsun” dedi. Bir başka kullanıcı ise “Teşekkür ederim Bay Cuban. Hayranlarınızın istikrarsız borsalara güvenmesini sağladınız. Muhteşem,” ifadelerini kullandı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Mavericks geçen yıl Ekim ayında Voyager ile 5 yıllık bir ortaklık anlaşması imzalamıştı. Ayrıca hayranlara platformda işlem yapmaları için 100 dolar ödül verdiğini belirtmekte fayda var. Voyager yöneticisi Steve Ehrlich ile bir basın toplantısında, acemilerin kriptoya girmeden önce ne bilmesi gerektiğine dair bir soruya yanıt veren Cuban, şunları söylemişti:
Evet, paranı harcıyorsun, bu yüzden her zaman dikkatli ol. Ama öte yandan, bak, yatırımlar var. Shiba Inu ve Dogecoin gibi şeyler, bunlar yatırım değil. Ama Voyager… kriptoyu öğrenmenin iyi bir yolu ve yalnızca akıllı telefonunuzda yapabileceğiniz bir şey. Buna girmeye ve paranızı biriktirmeye başlayabilirsiniz. Sadece eşsiz bir fırsat sağlıyor.
Ancak işler Mark Cuban ve Maverick hayranlarının umduğu gibi gitmedi. Voyager dahil olmak üzere birçok kripto para ödünç verme platformu, bu yıl, kripto para birimlerinin değeri, merkez bankalarının oranları yükseltmesine neden olan enflasyon endişeleri karşısında düşmeye devam ettiği için baskı altında kaldı. Bu durum Mayıs ayında Terra ekosisteminin çöküşüyle daha da kötüleşti.
Voyager, iflas etti
Daha önce de bildirdiğimiz üzere Voyager, iflas endişeleri nedeniyle platformundaki faaliyetleri durdurdu. Daha sonra, Çarşamba günü New York’ta iflas başvurusunda (bölüm 11) bulundu. Bu iflas başvurusunun dosyalamanın özünün, zor durumdaki bir firmanın zaman içinde borçlarını ödemek için yeniden örgütlenmesine izin vermek olduğunu belirtmekte fayda var. Yazma sırasında, Voyager’ın bunu nasıl yapmayı planladığı bilinmiyor. Ayrıca bu sürecin ne kadar süreceği de belirsizliğini koruyor.
Dosyalamalara göre, Voyager’ın en büyük borçluları arasında, halihazırda bir temerrüt bildirimi sunmuş oldukları zor durumdaki Three Arrows Capital var. Ayrıca, diğerleri arasında şaşırtıcı bir şekilde Sam Bankman-Fried’in Alameda Research’ü ve Galaxy Digital yer alıyor. Bu sırada Voyager’ın VGX tokenı da çöküş yaşamış durumda. Kripto para birimi, iflas olayının ardından yüzde 50’ye yakın değer kaybı yaşadı. En son 2018’de gördüğü 12.47 dolarlık rekorunun ise yüzde 98 kadar altındaydı.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.