Dogecoin’i (DOGE) 2013 yılında Bitcoin parodisi olarak Jackson Palmer ile birlikte yaratan Billy Markus, son zamanlarda sıkça bahsedilen bir görüşü paylaşmak için Twitter’ı kullandı. İşte detaylar…
DOGE mucidi: Kripto paraların yüzde 99’u sıfıra düşecek
Markus, günlük olarak çıkarılan 500 coin’in neredeyse yüzde 100’ünün “kesinlikle çökeceğini” tweetledi. Ancak önde gelen kripto paralar için durumun böyle olmadığını aktarıyor. Piyasa değeri ile en büyük kripto paralar olan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) için bunlardan bahsedildiği belirtiliyor.
coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yaklaşık bir hafta önce Markus, 2013’te kripto para birimlerine yatırım yapmayı çoğunlukla bıraktığını Twitter’da paylaştı. Bu kararı, çoğu insanın kripto satın aldığında kumar oynadıklarını söyleyerek, kısmen perakende yatırımcıların çoğunluğunun piyasayı iyi anlamadığına ve coin’leri incelemediğine atıfta bulunarak, aşırıya kaçan kriptolara bahis oynadıklarını söyledi.
Kripto paraların yüzde 99’u bu teoriden güç alıyor
Bunun dışında Billy Markus Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto para piyasasının çoğunlukla yatırımcıların varlıklarını daha büyük aptallara satma yeteneği tarafından yönlendirildiğini, yani “daha büyük aptal teorisinin” altında yatan bir ilke olduğunu söyledi. Markus, teknolojik açıdan sağlam projelerin yatırımcılar tarafından meme coin’ler lehine geçiştirilmesinden yakınan bir tweet’e yanıt olarak yorum yaptı.
“Daha büyük aptal teorisine” bağlı kalan yatırımcılar, finansal dilde temel olarak adlandırılan değerlemeleri, kazançları ve genel olarak verileri görmezden gelir. Böyle bir stratejinin dezavantajı, daha büyük aptallar kalmadığında çantayı ellerinde bırakabilmeleridir. Markus, Twitter’da buna yönelik yapılan açıklamalar trendini kabul ediyor gibiydi.
DOGE, hevesli bireysel yatırımcılardan ve Tesla CEO’su Elon Musk gibi yüksek profilli destekçilerden oluşan DOGE ordusu tarafından desteklenerek bu yıl şimdiye kadar yüzde 6.815,92 oranında toplandı. Bireysel yatırımcılar, sosyal medyada genellikle elmas eller ve kağıt eller gibi terimler kullanır. Elmas eller, fiyatlar düşerken yatırımlarını elinde tutmak anlamına gelirken, kağıt eller erken satan yatırımcıları ifade eder.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.