Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.133
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.133
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Dijital euro için Amazon’a destek

Bir Avrupa Birliği yetkilisi, Amazon’un dijital euro’yu test etmesi için ana yetkili yapılmasını desteklediğini belirtti.

ABD menşeli online perakende şirketi Amazon (NASDAQ:AMZN), Avrupa Merkez Bankası tarafından dijital para (BBDC) kullanıcı ara yüzü geliştirmesi için seçilen beş şirketten biri. Kurum 2023 yılının Eylül ayında bir dijital euro çıkarıp çıkarmama konusunda kesin kararını verecek.

AB menşeli olmayan tek şirket konumunda bulunan Amazon dışında, ödeme hizmetleri sunan Nexi ve Worldline, İspanya’dan CaixaBank ve Avrupa Ödeme Sistemleri Girişimi yer alıyor.

Avrupa Merkez Bankası ödeme sistemleri danışmanlarından Jürgen Schaaf, Londra’da yapılan bir panelde prototip denemelerinin teknolojik hususlara göre yönlendirildiğini belirtti. Schaaf, bu konuda seçilen beş şirketin teknoloji odaklı testler ve denemeler bakımından en uygun şirketler olduğunu belirtti. Öte yandan, deneme sonuçları otomatik olarak bir sonraki deneme aşamalarında kullanılmayacağını ekledi. Yani Amazon, öncelikli tercih olmaya devam etmeyecek.

Visa ve Mastercard gibi Avrupa dışı şirketlerin domine ettiği ödemeler sektöründe Avrupa’nın dayanıklılığını ve otonomisini sağlamak dijital euro’nun en önemli hedeflerinden biri. Schaaf, finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalınması durumunda bunun AB ekonomisi için bir fren anlamına geleceğini belirtti.

Öte yandan, Avrupa’nın dijital euro ile finansal otonomisini güçlendirmeyi hedeflemesinin yabancı perakandecilere kapıların kapatılacağı anlamına gelmediğini de ekledi.

AB, merkez bankasına bağlı bir dijital para çıkarmayı planlayan oluşumlardan biri ve eğer planlandığı gibi giderse bu dijital paranın 2026 yılında çıkarılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir