Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$61.883
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.883
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Demokratlar, Ekonomik Büyüme İçin Fed’den Faiz İndirimi Bekliyor

FED FAİZ İNDİRİMİ

Üç Demokrat senatör, dün yazdıkları mektupta merkez bankası başkanı Jerome Powell’ın, ”Fed’in faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tuttuğunu ve artık indirime gitme zamanının geldiğini” belirttiler.

Elizabeth Warren (D-Mass.), Jacky Rosen (D-Nev.) ve John Hickenlooper (D-Colo.) tarafından yazılan mektupta, “Federal Rezerv’i (Fed) federal fon oranını mevcut yirmi yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,5’ten düşürmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandılar ve olumlu bir haberin çıkması için yatırımcıları umutlandırdılar.

Finansal piyasalar, beklenenden daha güçlü işgücü piyasasına yanıt olarak, ilk 25 baz puanlık faiz indirimi beklentilerini temmuzdan eylüle erteledi; bunun sonucunda da BTC‘de oluşan ralli durdu.

Senatörler, enflasyonu kontrol altına almak için uygulanan yüksek faiz oranlarının konut, inşaat ve otomobil sigortası maliyetlerini artırarak soruna katkıda bulunduklarını söylediler.

Bu sorunun ekonomiyi “binlerce Amerikalı işçiyi işlerinden edebilecek” bir durgunluğa sürükleme riski taşıdığını savunuyorlar. Yatırım bankacılığı olan JPMorgan analistleri, nisan ayında yaptıkları duyuruda yüksek faiz oranlarının kiraları etkilediğini söylemişti.

Fed’in Avrupa Merkez Bankası’nı takip etmenin ve %2’lik enflasyon hedefinden uzaklaşma zamanının geldiğini düşünmektedirler. Ayrıca ECB ve Kanada Merkez Bankası geçen hafta faiz oranlarını düşürerek Fed’e zıt bir duruş benimsediklerini açıkladı.

Yayınlanan mektuba göre, bu ayrışmanın doları güçlendirdiğine,finansal koşulların sıkılaşmasına veya ekonominin çeşitli sektörlerinde kredi akışına yol açabileceğine değinmektedir. Son olarak da sıkı finans koşulları genellikle ekonomik bir yavaşlatmaya yol açtığını ve bunun üzerine durulması gerektiğini söylemektedirler.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin ETF’lerinde 19 Günlük Giriş Serisi Sona Erdi

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Demokratlar, Ekonomik Büyüme İçin Fed’den Faiz İndirimi Bekliyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Trump Bitcoin Madencilik Endüstrisini Destekleme Sözü Verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir