Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.385
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.385
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Danimarka’dan Kripto Para Düzenlemesi: Yasak Getirecek mi?

Kripto Para, Coin, Analiz, Piyasa, Altcoin, Bitcoin

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden biri olan Danimarka’da Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralar ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Son gelen bilgilere göre, Danimarka Mali Denetim Kurumu (Finanstilsynet) radikal bir adım atarak kullanıcıların kendi kendine sakladığı non-custodial Bitcoin (BTC) cüzdanlarını yasaklamayı planladığı iddia ediliyor.

Bu hamle, kripto para platformlarının düzenlenmemiş faaliyetlerine ilişkin endişeleri giderme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Danimarka, bu sayede kripto para piyasası üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmayı ve kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetleri engellemeyi amaçlıyor.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Coinbase, ABD SEC ve FDIC’i Belge Taleplerini Haksız Yere Engellemekle Suçladı

Danimarka’nın bu hamlesi, Avrupa Birliği’nin (AB) kripto varlıklar için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve sağlamayı amaçlayan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemeleriyle de uyumlu. MiCA kapsamında, “arayüz sağlayıcıları” ve mobil uygulama geliştiricileri gibi kripto para sektöründe faaliyet gösteren tüm tarafların düzenlenmesi öngörülüyor.

Bu, Danimarka Mali Denetim Otoritesi’nin kripto para alanındaki ilk adımı değil. Geçen yıl Temmuz ayında da bir bankaya kripto para varlıklarını tasfiye etmesini emrettiren otorite, sektörü düzenleme konusundaki kararlılığını net bir şekilde ortaya koymuştu.

Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatında yer alan stablecoin kuralları da 30 Haziran’da yürürlüğe girecek. Bu kurallar, stablecoin’lerin mal veya hizmetler için ödeme yapan günlük 1 milyondan fazla işlem yapmasını yasaklıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir