Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.626
% 4.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.626
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dalgalanmaların Ardından Kriptoda “Rahatlama Rallisi” Beklentisi

Kripto ralli boğa

Haziran ayındaki piyasa dalgalanmalarının ardından kripto piyasaları “rahatlama rallisi”ne hazırlıklı olabilir. Bazı analistler, borsalardaki satış baskısının azaldığını düşünüyor.

Santiment, bir kripto istihbarat platformu, 2 Temmuz’da X’te yaptığı bir paylaşımda, “Bu kadar küçük yatırımcı teslimiyetinden sonra, Temmuz ayının görünümüne bakıldığında, iyimser olmak için büyük nedenler var,” dedi.

Platform, olumsuz piyasa tutumları ve ticaret kayıplarının “bir rahatlama rallisinin yeni başlıyor olabileceğini” ima ettiğini söyledi.

Cointelegraph Markets Pro’ya göre, Bitcoin Haziran ayında yaklaşık %7 düştü ve ay boyunca yaklaşık 59.500$ seviyesine kadar geriledi.

Daha fazla kripto para birimi, kripto piyasa kapitalizasyonunun 2,5 trilyon dolarlık zirvesinden geçen ayın düşük seviyesine kadar neredeyse 400 milyar dolar düştüğünü belirtti.

İlginizi Çekebilir: Binance, İzleme Etiketlerinde Büyük Değişiklikler Yaptı

Bir Temmuz yazısında, satıcıların “nihayet yorulduğunu” belirten analist ve CryptoQuant doğrulanmış yazarı Minkyu Woo, benzer bir iyimserlik dile getirdi.

Haziran ayındaki son artışın “borsalardaki büyük ölçekli satış baskısının azaldığını” gösterdiğini belirterek, geçen yıl Ocak ayından bu yana borsalardan en büyük Tether çıkışlarının ortalama büyüklüğünün “güçlü bir artıştan sonra çıkışlarda bir azalma” gösterdiğini gözlemledi.

Woo, “Bu çıkışların azalması, yatırımcıların varlıklarını elde tutma olasılığının daha yüksek olduğunu ve piyasadan nakit çekmek yerine bu varlıkları elinde tutabileceğini gösteriyor. Bu, Bitcoin yarılanma olayından sonra yatırımcı tutumlarının daha olumlu hale geldiği anlamına gelebilir,” dedi.

Son 24 saatte %0,4 düşüşle, BTC şu anda yaklaşık 62.774$ seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin ve kripto piyasası için bu ayın zorluklarından biri, uzun süredir iflas etmiş olan borsa Mt. Gox tarafından serbest bırakılan 9 milyar dolarlık BTC’dir. Bu, alacaklıların on yıldır kapalı olan kriptolarını nakde çevirmeye çalışmasıyla satış baskısına neden olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir