Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$59.962
% 3.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 59.962
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Customers Bank, Bazı Dijital Varlık Hedge Fonlarını Bankacılıktan Çıkardı

bitcoin

Customers Bank, son haftalarda bazı kripto hedge fonlarını bankacılıktan çıkardı, üç kişi bu durumu doğruladı. Bir kişi, bu adımın büyük ölçüde temizlik olduğunu ve aktif olmayan hesapların kapatıldığını belirtti. Banka, dijital varlıklara olan maruziyetini sınırlamak amacıyla, kripto müşterilerinden gelen mevduatları toplam mevduatın %15’i ile sınırlandırdı.

Customers Bank, Galaxy Digital (GLXY), Coinbase (COIN) ve Circle gibi kripto dünyasının önde gelen isimlerine hizmet veren bir finans kuruluşu olarak biliniyor. Bankanın bazı hedge fonu müşterilerine artık bankacılık hizmeti sunamayacağını bildirdiği öğrenildi. Temizliğin boyutu belirsiz olsa da, bir kaynak “birçok fonun” etkilendiğini söyledi. Diğer bir kaynak ise, bu adımın kripto endüstrisinin yaygın bir şekilde bankacılıktan çıkarılması yerine, aktif olmayan hesapların kapatılması olduğunu ifade etti. Üçüncü bir kişi ise, dijital varlık finansal hizmetler firmasının son haftalarda yeni sağlayıcılar arayan birçok fonla görüştüğünü ve bu durumun, Customers Bank’taki hesapların kapatılmasından kaynaklanabileceğini belirtti.

Bu son gelişme, Silvergate Bank ve Signature Bank’ın geçen yıl çökmesinin ardından bazı kripto şirketlerinin ABD doları bankacılık sistemine erişimde yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne seriyor.

West Reading, Pennsylvania merkezli şirket, Customers Bancorp (CUBI) tarafından sahipleniliyor ve yalnızca ABD doları ile işlem yapıyor. Kripto para kabul etmiyor veya kripto faaliyetlerini desteklemek için kredi vermiyor. Müşterilerine, kripto müşterilerinin 7/24 ABD doları ödemeleri yapabilmesini sağlayan gerçek zamanlı bir blockchain tabanlı ödeme platformu olan Customer Bank Instant Token (CBIT) sunuyor.

Customers Bank sözcüsü, politikaları hakkında yorum yapmayı reddetti ve bankanın hangi müşterileri kabul edeceği konusunda seçici olduğunu belirtti. Kriptoya olan maruziyetini sınırlamak amacıyla, banka CBIT’teki mevduatları sınırlandırmış durumda. Sözcü, “CBIT dikeyinde %15’lik mevduat sınırımızı daha önce kamuoyuna açıkladık,” dedi. “Bu politika sınırlaması sonucu, yeni işlerde doğal olarak seçici davranıyoruz. Hizmet verdiğimiz her sektörde kapsamlı inceleme yapar ve yalnızca yüksek kaliteli müşterileri kabul etmeye çalışırız. Dijital varlık endüstrisi de bu durumun bir istisnası değildir.”

İlk çeyrek sonunda toplam mevduatlar yaklaşık 18 milyar dolar olarak bildirildi, CBIT ise yaklaşık 2 milyar dolar katkı sağladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir