Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.122
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.122
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

CPM Group: Altın Fiyatları 4-6 Ay İçinde Bu Seviyelerde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon yüzde 7,5 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ancak altın fiyatları buna beklenen tepkiyi vermedi. CPM Group CEO’su Jeff Christian, bunun sebebini veriyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

CPM Group CEO’su: Altın her derde deva değil

CPM Group’un yöneticisi Jeff Christian, tarihsel olarak bakıldığında, altının yükselmeden önce ABD’nin 2021’de bildirdiğinden çok daha yüksek enflasyon seviyelerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Daha spesifik olarak, enflasyonun yüzde 7’nin üzerinde olması gerektiğini belirtti. Christian, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Enflasyon yüzde 7’nin üzerinde olduğunda enflasyona tepki verir. Şimdi o noktadayız. Son 40 yıldır enflasyon bir sorun olmadı. Altın bir enflasyon riskinden korunma aracı mı? Evet, portföyünüzü ve servetinizi çeşitlendirdiği ve servetinizin değerini yerel para biriminizden altına çevirdiği sürece.

Christian, önemli bir gelişme olarak altının tüketici fiyat endeksini (TÜFE) adım adım takip etmediğini söyledi. Genel olarak görüş birliği, altının satın alma gücünün zaman içinde istikrarlı olduğu yönündedir. Ancak Christian’a göre niceliksel olarak bakıldığında, yani gerçek enflasyona göre düzeltilmiş altın fiyatlarına bakıldığında, istikrar kazanmadı. Altının enflasyonla adım adım ilerleyeceğini düşünenlerin yanıldığını, altının enflasyonist zamanlarda yatırım olarak iyi bir araç olduğunu; ancak “her derde deva” olmadığını belirtiyor.

Christian: Altın fiyatları bu seviyelere gelirse şaşırmayacağız

Christian altın ve gümüşün hisse senetleriyle karşılaştırıldığında hala rekabetçi varlıklar olduğunu belirtti. Yönetici, enflasyonun şu anda yüzde 7,5’in üzerinde olmasına rağmen, altının 2022’nin geri kalanında yatay işlem görmesinin muhtemel olduğunu söyledi. Yönetici, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altına bakış açımız temelde düz olacak ve bence geçen hafta TÜFE açıklandığında gördüğümüz şey, buna mükemmel bir örnekti. Yüksek TÜFE rakamları çıktı, altın keskin bir şekilde yükseldi… ve sonra geldi geri çekildi. Fiyatın çok düşmeyeceğini düşünüyoruz ama ani bir artış da beklemiyoruz. Önümüzdeki 4-5 ay içinde 1.860 dolara yükseliş veya 1.790 dolara düşüş görülse şaşırmayız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir