Kriptolar:
30406
Bitcoin:
$62.191
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 1.19
Korku & Açgözlülük:
46 / 100
Bitcoin:
$ 62.191
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Coinbase: “Spot Ethereum ETF Onayı Beklenenden Daha Yakın”

spot Ethereum ETF

Genel piyasa anlaşmasına rağmen, bir spot Ethereum ETF onayının yakın zamanda gerçekleşmesinin pek olası olmadığına dair Coinbase analisti David Han, piyasanın bu olasılığı hafife alıyor olabileceğini öne sürdü.

Han, Perşembe günü yayınlanan bir raporda, “Piyasanın potansiyel bir onayın zamanlamasını ve olasılığını hafife alıyor olabileceğini düşünüyoruz.” dedi. “Ether, token kilit açılışları veya madenci satış baskısı gibi önemli arz kaynaklarına sahip görünmüyor. Önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir sürpriz yapabilir.”

VanEck ve ArkInvest/21 Shares tarafından sunulan spot Ethereum ETF başvurularını kabul edip etmeme konusunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) karar vermesi için önemli tarihler 23 Mayıs ve 24 Mayıs.

SEC’nin ihraççılarla sessiz kalması nedeniyle, Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas onay şansını “hiç yok denecek kadar az” olarak nitelendiriyor ve bu ay onay beklentileri önemli ölçüde düşmüş durumda.

Coinbase, CME vadeli işlem ürünü ile spot döviz kurları arasındaki korelasyonun yeterince yüksek olduğu gerekçesiyle spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması için kullanılan aynı gerekçeye dayanarak, ABD’de bir spot Ethereum ETF’sinin varlığının “ne zaman” değil “eğer” sorusu olduğunu belirtti.

Bu korelasyon devam ederse, Han ekledi, memnuniyetsizliğin kalan nedenleri muhtemelen Ethereum ve Bitcoin arasındaki farklarla ilgilidir, bunlardan en önemlisi Ethereum’un proof-of-stake yöntemidir.

Coinbase, staking teşvikleri olan spot Ethereum ETF’lerinin, staking konusunda net bir düzenleyici tavsiye olmadığı sürece yakın zamanda izin verilmeyeceğini düşünüyor. İlginç bir şekilde, geçen hafta Ark Invest spot Ethereum ETF başvurusundan staking bölümünü çıkardı. Han, “Bununla birlikte, görüşümüze göre, bu unstaked ether’in durumunu etkilememelidir.” dedi.

Ethereum tabanlı merkeziyetsiz tahmin piyasası platformu Polymarket’te Mayıs onayının olasılığı %16 olarak fiyatlanırken, Grayscale Ethereum Trust (ETHE) net varlık değerine %24 indirimle işlem görüyor.

Ancak Coinbase, kripto paraların giderek daha fazla seçim konusu haline gelmesi ve ret durumunda potansiyel yasal işlem olasılığı ile kabul şansının %30-40 arasında olduğunu düşünüyor.

Salı günü, Balchunas, bir spot Ethereum ETF dosyasında yakın zamanda keşfedilen bir unsurun, SEC’nin olası ETF reddetmelerinde ether’i bir menkul kıymet olarak değerlendirdiğini gösterdiğini speküle etti.

Yıllık bazda, Ethereum birçok diğer büyük kapasiteli kripto para biriminden daha kötü performans gösterdi ve 2024’te sadece yaklaşık %33 arttı, bu oran solana’nın %64’ü ve bitcoin’in %57’lik fiyat artışlarıyla karşılaştırıldığında düşük kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase: “Spot Ethereum ETF Onayı Beklenenden Daha Yakın”” te bir düşünce

  1. Pingback: Alex Labs Çalıntı 3,9 Milyon Doları Dondurdu! - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Coinbase Analistleri Kripto Piyasasını Değerlendirdi - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Coinbase, Piyasanın Spot Ethereum ETF Onayına Dair Tavrını Değerlendirdi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir