Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.685
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.685
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Coinbase, SEC’in Yöntemlerini Eleştirdi

ABD Senatosu, SEC'nin Kripto Para Karşıtı Hamlesini Durdurdu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CLO’su Paul Grewal, SEC’yi eleştirerek kurumun Debt Box davasındaki tutumunu sorguladı.

Pazartesi günü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para şirketi Debt Box’a karşı açtığı davayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, SEC’nin bir şirkete dava açmadan önce “tipik olarak elindeki kanıtlarla ilgili detaylı bir açıklama” yaptığı belirtildi.

Grewal, bu ifadeyi temel alarak SEC’nin Coinbase‘e Wells bildirimi göndermesini eleştirdi ve şunları söyledi:

“Bize neyin menkul kıymet işlemi olarak sayıldığına dair ‘detaylı bir açıklama’ yapılmadı. Hangi varlıkların sorun çıkardığı bile söylenmedi. Hükümet, bizim davamızda niye kendi ‘tipik’ sürecine uymaz ve bu, [SEC’nin] iddiaları için ne anlam ifade eder?”

Debt Box Davası 

SEC, Haziran 2023’te Coinbase’in 2019’dan beri kayıt dışı menkul kıymet sattığını iddia ederek şirkete dava açmıştı. Dava halen devam ederken SEC, Coinbase’in temyiz talebinin reddedilmesini talep etti.

Grewal’ın eleştirisi, SEC ve kripto para endüstrisi arasındaki gerilimi bir kez daha gözler önüne seriyor. SEC, kripto para düzenlemesi konusunda daha katı bir tutum sergilerken, sektör daha net ve tutarlı yönergeler talep ediyor.

Debt Box davası ve Coinbase’in tepkisi, SEC’nin kripto para alanında uyguladığı yaptırım ve adil yargılama yaklaşımına dair soruları gündeme getiriyor. Bu dava, düzenleyici incelemelerle karşı karşıya kalan diğer kripto para şirketleri için de daha geniş kapsamlı sonuçlara yol açabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase, SEC’in Yöntemlerini Eleştirdi” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase: "Spot Ethereum ETF Onayı Beklenenden Daha Yakın" - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir