Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$66.155
% 7.44
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 66.155
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Coinbase: Kripto Piyasası Kısa Vadeli Zorluklarla Karşı Karşıya Olabilir

Coinbase raporunda, spot ETF girişlerinin olumlu etkenlerine rağmen, önemli makro ve teknik zorluklarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Coinbase (COIN) tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin (BTC) yeni bir tüm zamanlar rekoru kırsa da, kripto para piyasaları kısa vadeli bazı makro zorluklar ve negatif teknik faktörlerle karşı karşıya kalabilir, bu da ileriye dönük kazanımları sınırlayabilir.

Analistler David Duong ve David Han’ın yazdığı raporda, “İlk yukarı yönlü harekete katkıda bulunan kısa kapanış hareketinin artık tükendiği, ancak ABD spot bitcoin ETF’lerinin hala bitcoin talebi için anlamlı bir çekirdek olduğu” belirtiliyor.

Önceki döngülerde, “likidite koşulları” fiyat momentumunun ana engeliydi, ancak artık durumun böyle olmadığı belirtiliyor. Yine de, bu destek unsurlarının, “önümüzdeki haftalarda bazı önemli makro ve teknik zorluklarla karşılaşması muhtemel” olduğu belirtildi.

Federal Rezerv’in, ABD bölgesel bankalarını desteklemek için kullanılan Banka Vadesi Finansman Programı’nın (BTFP), 11 Mart’ta sona ermesi bekleniyor, rapor, “bu, bankalar için bir arbitraj fırsatını kapatabilir ancak finansal sistemde yeniden zayıflıklara yol açabilir” dedi.

Ek olarak, notta, fon yöneticilerinin nakit rezervlerinde bir düşüşle birlikte çeyrek sonu yeniden dengelemenin likiditeyi bağlayabileceği belirtiliyor.

Bu dengeleyici dinamikler nedeniyle, Coinbase, Bitcoin’in “önümüzdeki idiosenkretik olaya – Nisan ortasındaki Bitcoin yarılanmasına” kadar dar bir aralıkta işlem yapma olasılığının en yüksek senaryo olduğunu belirtti. Dört yılda bir gerçekleşen ödül yarılanması, Bitcoin madencilik ödüllerini %50 azaltacak.

Coinbase, borsa işlem fonlarının (ETF’lerin) Bitcoin’in piyasa dinamiklerini değiştirdiğini, bu durumun önceki yarılanma döngülerini incelemenin faydasız hale getirdiğini belirtiyor. Son olarak “ETF’ler tarafından tutulan BTC’nin toplam net büyümesi, madenciler tarafından üretilenin neredeyse üç katına çıktı,” ifadeleri raporda yer aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir