Kriptolar:
30336
Bitcoin:
$64.539
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 0.16
Korku & Açgözlülük:
60 / 100
Bitcoin:
$ 64.539
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Coinbase Analistleri Kripto Piyasasını Değerlendirdi

coinbase core

Coinbase‘in raporuna göre, makroekonomik çevre, kripto para performansında önemli bir etken olmaya devam ediyor. Analistler David Han ve David Duong, Nisan ayındaki daha düşük TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) verisinin ardından Bitcoin fiyatlarındaki toparlanmayı, sektördeki makroekonomik yönlendirmelerin bir kanıtı olarak gösterdi.

Nisan Ayı TÜFE Verisinin Kriptoya Etkisi

Han ve Duong, “Makro, kripto performansı için önemli bir sürücü olmaya devam ediyor. Yıllık %3.4 enflasyon oranı, hala bir dezenflasyon eğiliminde olduğumuza dair beklentimizi destekliyor ve yıl sonuna kadar enflasyon büyümesini %2’lerin ortalarına çekebilir,” şeklinde görüş bildirdi.

Ancak, analistler ABD’deki enflasyon konusunda karışık görüşlere sahipler ve Çarşamba günü açıklanan TÜFE verilerindeki kalıcı barınma maliyetlerine dikkat çekiyorlar. Analistler ayrıca, geçen ay ABD perakende satışlarındaki durgunluğun ekonominin zirveye ulaşmakta olabileceğine dair görüşlerini desteklediğini belirtti.

“Barınma endeksinin yapışkan kısmı bizi endişelendirmiyor değil, ancak geçen ay perakende satışlardaki durgunluk ekonominin zirveye ulaşabileceği görüşümüzü destekledi,” diye eklediler.

Makroekonomik Faktörler ve Kripto Piyasaları

Coinbase‘in raporu, kripto para piyasalarının performansında makroekonomik faktörlerin önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Özellikle enflasyon verileri ve ekonomik göstergeler, Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarında önemli dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu durum, kripto para yatırımcılarının ve analistlerinin makroekonomik gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir