Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.799
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.799
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Coinbase, ABD SEC ve FDIC’i Belge Taleplerini Haksız Yere Engellemekle Suçladı

SEC DEBT Box

Coinbase, ABD’li düzenleyicilere karşı yeniden mahkemeye gidiyor ve Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) talepleri hakkında tartışıyor. ABD kripto borsası, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) hangi dijital tokenların menkul kıymet olarak kabul edileceğine dair ilk kararların nasıl alındığını gösteren belgeleri elde etmeye çalışıyor.

Şirketin taşeronu olan History Associates, aynı zamanda Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu (FDIC), finansal firmalara kripto faaliyetlerini durdurmaları için gönderilen mektuplar nedeniyle dava ediyor.

Coinbase adına, History Associates Inc., SEC ve FDIC tarafından FOIA kapsamında erişilebilir olması gereken belgelerin haksız yere reddedildiğini belirtti. SEC’den, ajansın dijital varlıkları menkul kıymet olarak değerlendirdiği üç kapanmış dava ile ilgili yazılı iletişimleri talep eden Coinbase, FDIC’den ise kurumun müfettişinin finansal firmalara kripto faaliyetlerini durdurmalarını tavsiye eden “durma mektuplarını” istiyor.
Coinbase’nin bu yasal mücadelesi, SEC’in “Ethereum 2.0″ı potansiyel bir menkul kıymet olarak incelemesini kapattığını belirtmesinin hemen ardından geliyor, bu nedenle düzenleyici ajansın belge taleplerini reddetmesi daha zor olabilir.

Borsa, ayrıca iki önceden çözülmüş dijital varlık davasıyla ilgili belgeleri de arıyor. Bunlardan biri, SEC’in 2018’de “dijital varlık menkul kıymetleri” olarak kabul ettiği EtherDelta platformunu kuran Zachary Coburn ile ilgili ve diğeri, SEC’in kayıtsız menkul kıymetler olarak hükmettiği 2017’de 45 milyon dolar değerinde ENG tokenları satan Enigma MPC ile ilgili.
Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, “SEC’in yeni, kapsamlı (ve yasadışı) yetkisini nasıl gördüğüne ışık tutmak için kapanmış soruşturmalarla ilgili belgeleri istedik,” dedi. “Bu soruşturmalardan biri, yalnızca yakın zamanda kapanan ve SEC’in 2018’de kamuya açık bir şekilde menkul kıymet olmadığını açıkladığı ETH’yi odak noktası olarak aldı. Diğer soruşturmalar ise yıllardır kapanmış durumda. Ancak SEC, taleplerimizi engelledi.”
SEC, FOIA’nın “istisna 7A” – yasa uygulama çabalarını baltalayabilecek konuları ortaya çıkarmaktan koruma – kapsamında uzun zaman önce kapanmış davalar ve daha yakın tarihli ETH meselesi hakkında bilgi taleplerini reddetti.
SEC ve FDIC sözcüleri, davalar hakkında yorum yapmayı reddetti.
History Associates’in FDIC’e karşı açtığı dava, firmalara dijital varlık işini durdurmalarını isteyen mektupların “FDIC ve diğer finansal düzenleyicilerin finansal kurumlara dijital varlık firmalarını bankacılık sisteminden kesmeleri için baskı yapma çabasının bir parçası” olduğunu savunuyor.

Bu davalar, Coinbase ile ABD’li finansal düzenleyiciler arasındaki diğer yasal çatışmalara katılıyor. Şu anda SEC ile, ajansın kayıt dışı menkul kıymetler ticareti yapan yasa dışı bir borsa işlettiği iddiaları üzerine olan dava, kripto sektörünün ABD’deki geleceğini belirleyebilecek en yüksek profilli mahkeme savaşlarından biri. Coinbase, ayrıca düzenleyiciyi dijital varlık menkul kıymetlerini tanımlayan rehberlik yayınlamaya zorlayacak bir mahkeme kararı talep ederek SEC’e dava açtı.

Coinbase, daha önce ABD hükümetine karşı davaları finanse etti. 2022’de Tornado Cash kripto mikserine yönelik yaptırımlar nedeniyle ABD Hazine Bakanlığı’na dava açan bir grup yatırımcı ve geliştiriciye – bazı çalışanları da dahil – destek verdi. Bu dava federal mahkemede başarısız oldu, ancak davacılar temyize gitti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir