Kriptolar:
30406
Bitcoin:
$61.170
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 1.19
Korku & Açgözlülük:
46 / 100
Bitcoin:
$ 61.170
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Coin Mühendisi x Dappad+ AMA Özeti

Coin Mühendisi x Dappad+ AMA Özeti

Dappad+ ile 18 Mart tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Dappad+ yetkilisi şunları aktardı:

İsmim Alpay, Dapplabs’de Head of marketing olarak görev alıyorum, 3 senedir kripto para ekosisteminde bir çok projede profesyonel olarak görev aldım. Şu an için Dappad ürünün marketing hamlelerinden sorumluyum.

Sorular

S1: Dappad çoğu zaman kullanıcılarına kolaylık sağlamak için zkSync, Scroll vb. diğer ağlara erken entegrasyonlar sağlamıştır. Bundan sonraki aşamalarda Dappad kullanıcılarını hangi entegrasyonlar bekliyor?

C1:Dappad şu anda tokeni zkSync üzerinde olan bir multichain launchpad ürünüdür.
Gelecekte, Hangi ekosistem ve blockchain ağları potansiyel sunarsa, bu ağlarla işbirlikleri kurarak projeleri bu alanlarda başlatacaktır. Şu anda Dappad, 40’tan fazla ağ ile entegre durumda, potansiyel vaad ettiğini düşündüğümüz yeni ağları da kısa süre içerisinde entegre edebileceğiz, Şu an için bütün ilgimiz ve dikkatimiz dappad ürünü özelide. Hype’ı takip edip, Kitlemize projelere çok erken yatırım fırsaltarı vermeye çalışacağız.

S2: Dappad bir hesap soyutlama uygulaması olarak ilerleyen zamanlarda kullanıcılar için Web3 tarafında ödeme ve işlemlerin yapılmasında hangi kolaylıklar sağlamayı düşünüyor?

C2: Dappad, AA ve paymaster modeli gibi yenilikçi özellikleri kullanarak kullanıcıların Web3 tarafında ödeme ve işlemler yaparken karşılaştıkları zorlukları aşmayı hedefliyor, Özellikle Hesap soyutlama( Account abstraciton) Özelliğimiz sayesinde, hiç web3 deneyemi olmayan bir kullanıcının bile bir kaç tık ile ön satışlara ve web 3 dünyasına katılmasına olanak sağlıyor.

S3: Dappad zkPass ile geçtiğimiz günlerde ortaklık açıkladı. Bu ortaklığın insanları geleneksel KYC işlemlerinden nasıl kurtardığı hakkında detay verebilir misiniz?

C3: Dappad’ın zkPass ile yaptığı ortaklık, insanları geleneksel KYC işlemlerinden kurtararak, kimlik doğrulama sürecini daha hızlı ve kolay hale getiriyor. Kullanıcılar, belge yüklemek gibi zaman alıcı adımlardan kaçınarak, kimliklerini doğrulamak için daha hızlı ve güvenli bir yöntem olan zkPass’i kullanabiliyorlar. Bu sayede, kullanıcılar daha az vakit harcayarak ve daha az kişisel bilgi paylaşarak işlem yapabiliyorlar. Aynı zamanda bu sayede kullanıcılara zkPass üzerinden işlem yaptırarak gelecekteki airdrop potansiyellerinden faydalanmasını sağlıyor.

S4: Yapay Zeka alanında herhangi bir planınız veya entegrasyonlarınız gelecek mi? Eğer gelecekse, bize bununla ilgili detaylardan bahsedebilir misiniz?

C4: Dappad çatısı altında şu anda doğrudan yapay zeka odaklı bir ürün bulunmasa da, uzun vadede yapay zeka entegrasyonlarının mümkün olabileceği bir stratejiyi benimsiyoruz. Yakın zamanda olmasa da ileriye dönük olarak yapay zeka odaklı ürünler geliştirme planlarımız var. Ayrıca, launchlayacağımız projeler arasında yapay zeka odaklı olanlara özel bir ilgi ve odaklanma olacak. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve uygun fırsatlar doğrultusunda bu teknolojileri Dappad kullanıcılarına sunmak için çalışıyoruz diyebilirim.

S5: Dappad hesap soyutlama teknolojisi entegre edilmiş ilk mobil launchpadi kullanıcılarına sundu. Peki, bundan sonra bu launchpad hangi yeni özelliklere sahip olacaktır?

C5:Az önce de söylediğim gibi en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, bir IDO lansmanının en az bir halka arza katılmakj kadar kolay olması, Bu sayede kripto ekosistemine ve dappad’e daha fazla kullanıcı onboard edebiliriz.

Mobil application da bize bu olanağı sağlayacak bunun züerinde uzun zmanadır çalışıyoruz ve mümkün olan ilk zamanda bu ürünü canlıya alıp kullanıcı denemeyine sunmak istiyoruz. Bu ürünün canlıya alınması bir başka yeniliğe kapı açacaktır.


Dappad+ hakkında daha detaylı bilgiye ve white-paper’a ulaşmak için buraya tıklayınız.


Twitter Soruları

S1: Kullanıcılar ve yatırımcılar, blockchain ekosisteminin farklı katmanlarında dijital varlıklarının potansiyelini maksimize etmeye çalışırken karşılaşabilecekleri olası zorlukları veya engelleri nasıl ele almayı planlıyorsunuz?

C1: Kullanıcılar ve yatırımcılar için dijital varlıklarını maksimize etme sürecinde karşılaşabilecekleri bazı zorluklar olabilir. Özellikle, blockchain dünyasında yeni olanlar için karmaşık teknik terimler ve işlem süreçleri kafa karıştırıcı olabilir. Biz, Dappad ekibi olarak, bu tür zorlukları anlıyoruz ve kullanıcılarımızın bu engellerle başa çıkmasına yardımcı olmak için çözümler geliştiriyoruz. Kullanıcı dostu bir arayüz ve basit işlem süreçleri gibi özelliklerle platformumuzu kullanıcılarımızın deneyimini mümkün olduğunca kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca, kullanıcılarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu yüzden, güvenlik protokolleri ve kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda titizlikle çalışıyoruz. Böylece, kullanıcılarımızın dijital varlıklarını güvenle yönetmelerini sağlıyoruz. Özetle, kullanıcılarımızın yaşayabileceği herhangi bir zorluğu ele almak ve onlara en iyi deneyimi sunmak için sürekli çaba gösteriyoruz.

S2: Dappad+ AA Launchpad’in token dağıtımında hangi kısımlar ön plandadır ve neden? Token dağıtımının, platformun uzun vadeli başarısı ve sağlamlığı üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu açıklar mısınız?

C2:Dappad+ AA Launchpad’in token dağıtımında adil ve şeffaf olması önemlidir. Bu, herkesin eşit şartlarda tokenlere erişim sağlamasını ve projeye katkıda bulunan herkesin hak ettiği ödülü almasını sağlar. Token dağıtımının platformun uzun vadeli başarısı ve sağlamlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Doğru yapılandırılmış bir token dağıtımı, topluluğun platforma olan güvenini artırır ve kullanıcıların uzun vadeli bir yatırım olarak projeye bağlılığını sağlar.

APPA tokeni, Dapplabs ekosisteminin tüm ürünlerinde kullanılacak ve platformun sağlamlığını ve büyümesini destekleyecektir. Ayrıca, paymaster özelliği sayesinde APPA tokeni, Dapplabs ekosistemini kullananlar için bir gas refuel aracı olarak kullanılabilir. Paylaştığım görselden $appa tokenin nasıl kullanılacağını ve dağıtılacağını görebilirsiniz.

dappad+

S3: Dappad+ önümüzde ki boğa piyasasına hazırlık aşamasında yaşanacak rallide alt yapı ve gelecek misyonları hakkında bilgi almak ve kullanıcılarına sağlayacağı avantajları airdropları öğrenebilir miyim?

C3: Dappad ekibi olarak, gelecek boğa piyasasına hazırlık aşamasında alt yapı ve gelecek misyonlarımız hakkında heyecanlıyız. Bu dönemde, platformumuzun altyapısını güçlendirerek ve misyonlarımızı daha da netleştirerek kullanıcılarımıza daha iyi hizmet verebilmeyi hedefliyoruz. Alt yapı çalışmalarımızı sürdürürken, potansiyel vaad eden projeleri erkenden belirleyip partnerlik yaparak Dappad üzerinden lansmanlarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede, kullanıcılarımıza erken dönemde yatırım fırsatları sunarak onların başarılarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, platformumuzu daha da genişleterek ve kullanıcı deneyimini geliştirerek topluluğumuzu büyütmeyi hedefliyoruz. Tüm bu çalışmalarla, kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmayı ve onların başarılı olmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz.

S4: Dappad+ token dağıtım modeli ile diğer launchpadler arasındaki temel farklar nelerdir? Peki $APPA token’ınızı hangi cüzdanla değiştirebilirsiniz?

C4: Dappad+’in token dağıtım modeli, diğer launchpadlerden farklı olarak özellikle kullanıcı dostu bir yaklaşım benimsemektedir.
Bu modelde, token dağıtımı daha adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşirken, kullanıcılarımızın katılımını teşvik etmek ve onlara daha fazla fırsat sunmak için çeşitli avantajlar sunulmaktadır. Diğer launchpadlerden en önemli farkımız, kullanıcılarımıza daha geniş token kullanım alanı sunmaktadır.

$APPA tokenlerinizi şu an için sadece zkSync networkünde kullanabilirsiniz. Ancak, $APPA token sadece bir launchpad tokeni değildir. Diğer launchpad tokenlerinden farklı olarak, $APPA tokeni geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yukarıdaki görselde $APPA tokeninin kullanım alanlarını görebilirsiniz. Bu tokeni kullanmak için zkSync destekleyen bir cüzdan kullanmanız gerekmektedir.

Soru 5: Dappad+ AA Launchpad’in APPA token’i üzerinden kullanıcılarına sunduğu güvenlik ve kolaylık önlemleri nelerdir? Token sahiplerinin, platform içindeki işlemlerini nasıl daha güvenli ve kolay hale getirebileceklerini bizimle paylaşır mısınız?

C5: Dappad olarak, account abstraction ve paymaster gibi özelliklerle donatılmış bir platformuz. Bu özellikler, kullanıcıların blockchain üzerinde işlem yapmasını kolaylaştırıyor ve daha verimli hale getiriyor. Ayrıca, dapplabs ekosistemi içinde yer alıyoruz ve bu sayede büyük ağlarla yakın ilişkiler kurabiliyoruz. Özellikle zkSync, Scroll ve Linea gibi önde gelen ağlarla yakın işbirliği içindeyiz. Bu ilişkiler, platformumuzun güvenilirliğini artırıyor ve kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmamıza yardımcı oluyor diyebilirim.

Dappad+ platformunun Lanchpad kısmını incelemek için buraya tıklayınız.


Telegram Soruları

S1: DappadoOfficial’ın, DappadoOfficial ekiplerinin bu yılın sonundan önce veya gelecekte gerçekleştirmeyi hedeflemede başarılı olmasına yardımcı olacak en önemli kilometre taşlarını ve DappadoOfficial’ın 2025 ve sonrasında nasıl görünebileceğini kısaca açıklayabilir misiniz?

C1: Öncelikle, platformumuzu daha fazla kullanıcıya ulaştırmak ve kullanıcı tabanımızı genişletmek için pazarlama ve kullanıcı edinimi stratejilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve yeni özellikler eklemek için teknik geliştirmeler üzerinde çalışıyoruz.

2025 ve sonrasında, Dappad’ın daha büyük bir ekosistem haline gelmesini ve daha fazla değer sunmasını hedefliyoruz. Yeni ürünler ve hizmetler geliştirerek kullanıcılarımıza daha fazla imkan sunmayı, küresel ölçekte genişlemeyi ve sürekli olarak yenilikçi olmayı planlıyoruz. Gelecekteki hedefimiz, Dappad’ı kullanıcılar için vazgeçilmez bir platform haline getirmek ve blockchain ekosistemine önemli bir katkıda bulunmaktır

S2: Son zamanlarda sıkça duyduğumuz güvenlik açıkları ve hack olayları nedeniyle insanlar artık çoğu projeye güvenemez hale geldi. Sisteminin güvenliğini sağlamak yatırımcıların bu konuda rahat olmasını sağlamalı mı?

C2: Kesinlikle, güvenlik her zaman birinci önceliğimizdir ve yatırımcılarımızın güvende hissetmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Güvenlik açıklarını en aza indirmek için platformumuzu sürekli olarak denetler ve güvenlik testlerinden geçiririz. Ayrıca, bağımsız bir güvenlik denetim kuruluşu olan Certik’ten aldığımız audit sonuçları da bu konuda bize güven sağlar. Bu auditler, platformumuzun güvenliğini doğrulamak için bağımsız bir üçüncü taraf tarafından yapılmıştır ve yatırımcılarımızın güvenle işlem yapmalarını sağlamak için önemli bir adımdır

S3: Yalnızca zk ve scroll ağında Appad üzerinden çıkan ve çalışan projeler olacak mı? Birçok Launchpad projesi çoklu zincir yapısına geçiyor Appad bu furyaya katılacak mı?

C3: Evet, Dappad+’ın planları arasında yalnızca zkSync ve Scroll ağlarında değil, aynı zamanda diğer zincirlerde de çalışan projelere destek vermek var. Dappad+, çoklu zincir yapısına geçerek bu projeleri desteklemeyi hedefliyor. Bu sayede, farklı blockchain ağlarında yer alan projelerin Dappad+ platformu üzerinden başarılı bir şekilde başlatılması ve yönetilmesi sağlanacak. Bu çoklu zincir yaklaşımı, kullanıcılara daha geniş bir seçenek yelpazesi sunarken, Dappad+’ın ekosistemde daha fazla çeşitlilik ve büyüme sağlamasına olanak tanıyacak

S4: Piyasada İDO yapacak birçok proje olabilir ancak bu projelerden bazılarının dolandırıcılık olma veya yatırımcılara zarar verme riski yüksek. Bunu nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz ve soruna nasıl çözüm bulacaksınız?

C4: Dappad+, yatırımcıların güvenliğini ve çıkarlarını korumak için bir dizi önlem almış durumda. İDO aşamasında ortaya çıkabilecek potansiyel riskleri önlemek için bir geri ödeme politikası benimsedik. Bu politika, kullanıcıların başlatılan bir projeye yatırım yapmalarının ardından bir hafta içinde isteğe bağlı olarak geri ödeme almalarını sağlar. Böylece, yatırımcılar potansiyel sorunlarla karşılaştıklarında yatırımlarını güvende hissederler ve gerektiğinde geri çekilebilirler. Ayrıca, projelerin daha fazla likidite sağlanması ve daha iyi performans göstermesi için çeşitli likidite stratejileri üzerinde çalışıyoruz. Bu stratejiler, projelerin başarılı bir şekilde gelişmesine ve yatırımcıların ilgisini çekmesine yardımcı olacak.

S5: Kripto para piyasalarında launchpad önemli bir rol oynuyor ancak piyasada zaten pek çok tür mevcut, dolayısıyla pazarlama söz konusu olduğunda platformunuz için en uygun strateji ne olacak? DAPPAD Launchpad’i Launchpad ekosistemine nasıl dahil edersiniz?

C5: DAPPAD Launchpad’inin başarılı olması için stratejimiz, öncelikle platformumuzun benzersiz avantajlarını ve güvenilirliğini vurgulamak olacak. Diğer launchpadler arasında farkımızı ortaya koyarak, yatırımcıların ve projelerin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz. Bu stratejiyi uygularken, pazarlama faaliyetlerimizi kapsamlı bir şekilde yürüteceğiz ve hedef kitlemize ulaşmak için çeşitli kanalları kullanacağız.

DAPPAD Launchpad’i, Launchpad ekosistemine entegre etmek için, öncelikle platformumuzun sunduğu değeri ve potansiyeli açıkça iletmek gerekiyor. Accoutn absatration ve paymaster gibi benzersiz özelliklerimizle dikkat çekiyoruz. Ayrıca, zkSync üzerindeki ilk Launchpad olmamız da bizi öne çıkarıyor. Bu özelliklerimizi vurgulayarak ve Launchpad ekosistemine aktif bir şekilde katılarak, DAPPAD Launchpad’i sektörde tanınan ve tercih edilen bir platform haline getirmek için çalışıyoruz.


Dappad+ hakkında daha fazla bilgiyi X hesabında bulabilirsiniz.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir