Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.421
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.421
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Citibank Ekonomistleri: Altın Yakında Bu Seviyelere Düşebilir!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişiminde bulunması, altın fiyatlarını en çok destekleyen etkenlerden biri oldu. Jeopolitik gerginlik durumunda yatırımcılar altına sarılırken fiyatlar uzun süredir görülmeyen rekor seviyelere ulaştı. Altının ons fiyatı 2.015 doların üzerine çıkarken dünkü kapanış 2.050 doların üzerinden olmuştu. Gram altın ise 946 lira civarında seyrediyor. Bu sırada, New York merkezli Citigroup’a bağlı Citibank’in analistleri değerli metaldeki beklentilerini aktardı. Beklentileri, genellikle düşüşten oluşuyordu. Coinmühendisi.com olarak detayları paylaşıyoruz…

Altın fiyatları için sırada neler var?

Jeopolitik belirsizlik, altın fiyatındaki kısa vadeli yükselişi destekliyor. Bununla birlikte, Citibank’taki ekonomistlerin görüşüne göre, değerli metal piyasasındaki rallinin tersine dönmesi bekleniyor. Analistlere göre jeopolitik gerilimler ve artan volatilite, altının fiyatlarını destekleyecek faktörler olmaya devam ediyor. Citibank’ın analistleri, altında 0-3 milyon nokta fiyat hedefini ons başına 125 dolara yükselttiklerini belirtiyor. Ancak 6-12 milyonluk aşağı yönlü hedefte, düşüş beklentilerinin sürdüğünü belirtiyor.

Analistler, altın ticaretinin ABD Merkez Bankası’nın desteğiyle zayıflama eğilimine girse de, jeopolitik gerilimlerin kısa vadede değerli metali destekleyebileceğini düşünüyor. Ayrıca, varlık piyasalarındaki yüksek volatilitenin de altına destek verebileceği düşünülüyor. Altın, diğerlerine göre göreceli olarak daha stabil varlık olarak görüldüğünden belirsizlik dönemlerinde tercih edilebiliyor.

Orta vadede neler görülecek?

Analistler, orta vadede ABD’de daha yüksek reel getirilerin görülmesi ve hisse senetlerinin yükselmesi durumunda değerli metalin aşağı çekilebileceğini ima ediyor. Analistler, “Orta vadede, daha yüksek reel getiriler ve daha güçlü hisse senetleri, altın fiyatlarını yeniden baskılayabilirken, risk primleri aşınmalıdır,” ifadelerini kullanıyor. Ancak, Asya’daki güçlü fiziksel talep ve durgunluktan korunmaya yönelik önlemlerin, 2022’de fiyat düşüşünün boyutunu azaltabileceği belirtiliyor. Analistler, son olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Asya’daki güçlü fiziksel talep ve durgunluktan korunma önlemleri, 2022’de fiyat düşüşünün boyutunu azaltabilir. Külçe piyasaları Nisan ayına kadar güçlü kalırsa, yeni bir yükseliş fiyat döngüsüne işaret edebilir ve altın/faiz oranı tezimizi yeniden düşünmesi gerekebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir