Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.825
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.825
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ChatGPT Edu: Yapay Zeka Artık Üniversite Kampüslerinde

ChatGPT Edu

OpenAI, ChatGPT hizmetlerini üniversiteler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara genişletmek amacıyla iki proje başlattı.

ChatGPT Edu, özellikle üniversiteler için geliştirilen ve öğrenciler, öğretmenler, araştırmacılar ve kampüs yönetimi tarafından kullanılmak üzere tasarlanan AI büyük dil modelinin bir varyasyonu, yeni hizmet kanallarının ilkini temsil ediyor.

OpenAI, yeni ürünün “kurumsal düzeyde güvenlik ve kontroller içerdiğini ve eğitim kurumları için uygun fiyatlı olduğunu” iddia ediyor.

İlginizi Çekebilir: Vitalik Buterin’den Açıklama: GPT-4, Turing Testini Geçti

Kurumsal bir blog yazısında, üniversite düzeyinde ChatGPT’nin mevcut kullanım örnekleri ayrıntılı olarak açıklandı. Hizmeti kullanan kurumlar arasında Oxford, Wharton, Texas Üniversitesi Austin, Arizona Eyalet Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi yer aldı.

Örneğin, Columbia araştırmacıları ChatGPT’yi kullanarak uyuşturucu bağımlılığını önleme planları oluşturuyor. Arizona Eyaleti’nde bir yardımcı doçent, öğrencilerin kendi zamanlarında Almanca pratik yapmalarını sağlayan bir “GPT Buddy” geliştirdi.

Blog yazısına göre, Arizona Eyalet Üniversitesi CIO Yardımcısı Kyle Bowen, ChatGPT Edu projesi hakkında iyimserdi: “OpenAI’nin teknolojisini öğretim ve operasyonel çerçevelerimize entegre etmek, ASU’da dönüşümü hızlandırıyor. Topluluğumuzda birlikte çalışarak, bu araçları bilgimizi diğer üniversiteler için ölçeklenebilir bir model olarak kullanıyoruz.”

İlginizi Çekebilir: ChatGPT Giderek İnsana Benziyor: GPT-4o Nedir?

OpenAI, ChatGPT kullanım ücretlerinde indirim yapmanın yanı sıra, STK’lara daha fazla araç ve destek sağlama çabası başlattı.

Büyük ölçekli dağıtım için hazır daha büyük STK’lar için %50 indirim olasılığıyla, hizmete kaydolan STK’lar, ChatGPT Team hizmetini kullanıcı başına aylık $20 indirimli ücretle kullanabilirler.

Hem ChatGPT Edu hem de ChatGPT for Nonprofits, en yeni modeller, GPT-4o dahil olmak üzere, resim oluşturma, ortak çalışma alanları ve özel GPT’ler gibi hizmet ve özelliklere erişim sağlıyor.

Sonuç olarak, OpenAI, GPT-4o modelini ücretsiz ChatGPT kullanımına sunmuştur. Bu katmandaki kullanıcılar, arama yapabilir ve özel GPT’leri yükleyebilir, grafikler ve tablolar içeren resimler oluşturabilir, dosya yükleyebilir ve web yanıtlarını birleştirebilir. Kendi özel GPT’lerini geliştirmek ve GPT-4o modelindeki mesaj kısıtlamalarından kaçınmak için kullanıcıların abonelik katmanı için ödeme yapmaları gerekecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ChatGPT Edu: Yapay Zeka Artık Üniversite Kampüslerinde” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitget ve Sumsub, Deepfake'e Karşı Güçlerini Birleştiriyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir