Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.188
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.188
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

CFTC Yetkilisi, Kripto Çöküşünü 2008 Yılındaki Bankacılık Kriziyle Kıyasladı

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) yetkilisi Christy Goldsmith Romero, kripto pazarındaki çöküşün, 2008 kriziyle benzerlikler taşıdığını dile getirdi.

CFTC komisyon üyesi Christy Romero, kripto sektöründe yaşanan çöküşle, 2008 krizinin benzerliklerini ele aldı. Romero’ya göre hızla büyüyen kripto sektörü, 2008’deki bankacılık sektörüne oldukça benziyor.

Romero, kripto sektöründeki iki ana riske dikkat çekti:

Romero, ilk olarak kripto sektörünün “düzenlenmeyen oldukça büyük bir pazara” sahip olduğunu belirtti. Bir düzenleme boşluğunun da olduğunu söyleyen Romero, sektörün düzenlenmesinin şu anda hiçbir yolu olmadığını söyledi.

“Bitcoin ve Ethereum gibi türevleri ve kripto emtialarını düzenleyeceğiz. Ancak aslında nakit ve spot piyasaları düzenleyemiyoruz. Dolandırıcılıkla mücadele yetkimiz olsa da son derece sınırlı. Yaptırım eylemlerimiz var ancak bu pazara gerçekten bakamıyoruz”

Romero’nun dikkat çektiği bir başka risk de Bitcoin’in teknoloji odaklı Nasdaq endeksi ile paralele ilerlemesi oldu. Kripto paraların ilk etapta böyle bir şeyi amaç edinmediğini kabul ederek, yaşanan bu korelasyonun kurumsal yatırımcılarla birlikte bireysel yatırımcıları da teşvik ettiğini söyledi.

“Düşen bir piyasada riske maruz kaldığını göreceksiniz. En büyük endişem, düzenlemelerin teknolojiye ayak uyduramaması durumunda, sen savunmasız kişilerin zarar görecek olmasıdır”

Düzenlemelerin, kripto sektörünü bastırıp bastırmayacağı ile ilgili bir soruya da yanıt veren Romero, kripto firmaları için düzenlemelerin gerekli olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir