Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.686
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.686
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Buterin, Bitcoin Regülasyonlarını Eleştiriyor

Vitalik Buterin'den yatırım tavsiyeleri

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, son dönemdeki Bitcoin düzenlemelerinin mevcut durumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve soruna net bir çözüm önerisi sundu.

Buterin’in Düzenleyici Zorluklara Bakışı

Buterin, Farcaster protokolü üzerinde geliştirilen sosyal medya ağı Warpcast’ta bir kullanıcıya yanıt vererek, mevcut düzenleyici girişimlerin iyi niyetli Bitcoin geliştiricilerini köşeye sıkıştırdığını belirtti:

“Kripto düzenlemesindeki temel sorun (özellikle ABD’de), işe yaramaz bir şey yaparsanız veya insanlardan en iyi ihtimalle potansiyel getirilere dair belirsiz referanslar karşılığında para istemeniz durumunda serbest ve net olmanız, ancak müşterilerinize getirilerin nereden geldiğine dair net bir hikaye ve sahip oldukları haklarla ilgili sözler vermeye çalışırsanız, o zaman ‘menkul kıymet’ olduğunuz için sıkışıp kalmanızdır. Bu ‘anarşi-tiranlık’ teşvik gradyanı, alan için ya düz anarşi ya da düz tiranlıktan daha kötü sonuçlar doğuruyor.”

Dürüst Olmayan Aktörlerin Selini Ele Almak

Anarşi tarafında, sosyal medya ve paylaşım platformlarında dolaşan sahtekar aktörler, dolandırıcılar ve temelsiz hiperleştiricilerin seli hiç bitmeyecek gibi görünüyor.

Buterin daha önce “işe yaramaz” kripto para birimi işletmeleri ve hizmetleri sorununu çözebilecek üç fikir öne sürmüştü.

Bu öneriler, kullanımın bilgi sınavlarıyla kısıtlanmasını, kaldıraç azaltılmasını ve denetimlerin ve şeffaflığın zorunlu kılınmasını içeriyor.

Kripto paralarla ilgili bilgi testlerinin bireysel veya kurumsal düzeyde nasıl gerçekleştirilebileceği ya da düzenleyici düzeyde nasıl uygulanabileceği net olmasa da, proje kaldıraçlarını kısıtlamak ve denetim ve şeffaflık raporlama yönergelerini uygulamak büyük olasılıkla bir politika meselesi olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Animoca Brands 2025’te Halka Açılmayı Düşünüyor

Maalesef, Bitcoin topluluğunun tutumu, ABD’nin hem aşırı sayıda kripto para kullanıcısına sahip olduğu hem de kripto para düzenlemelerine yönelik yaklaşımının belirsiz veya eşitsiz olarak tanımlanabileceği yönünde görünüyor.

Buterin, uzun vadeli bir ekonomik değeri koruma veya artırma hikayesi olan bir token ihraç etmenin daha riskli olduğu bir duruma geçmeyi tercih edeceğini belirtiyor:

Uzun vadede ekonomik değerini koruyacak veya artıracak bir hikayesi olan bir token ihraç etmenin daha riskli olduğu bir duruma geçmeyi çok tercih ederim,” diyor.

Buterin ayrıca, Bitcoin sektörüne hizmet eden yasalar açısından mücadelenin hala yarısının tamamlandığını ima etti:

Bunu başarmak, hem düzenleyicilerden hem de sektörden iyi niyetli bir katılım gerektirecek.”

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Buterin, Bitcoin Regülasyonlarını Eleştiriyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Boğa Analisti, Bitcoin Fiyatının Sıçrama Yapması İçin Tutunması Gereken Seviyeyi Açıkladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir