Kriptolar:
32374
Bitcoin:
$99.351
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%59.5
% 0.26
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
94 / 100
Bitcoin:
$ 99.351
BTC Dominasyonu:
% 59.5
Piyasa Değeri:
$3.30 T

Bu Tahmine Dikkat: Altın Başka Bir Kırılmaya Mı Hazırlanıyor?

Altın fiyatları 2.000 doları geçtikten sonra başka bir kırılmaya mı gidiyor? Bu sorunun cevabını arayan analist Ned Naylor Leyland’ın analizlerini kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

“Bu durum, altın fiyatlarında kırılmaya yol açacak”

Altın, 1971’den bu yana enflasyona göre düzeltilmiş bazda dört kez (dolar bazında) mevcut seviyesi civarında seyretti. En son, iki yıl önce, nominal fiyat ons başına yaklaşık 2.100 dolardı ve şimdi 2.000 doların biraz altındayız.

Bana öyle geliyor ki, altın fiyatında ivme kazanacak bir kırılma olabilir. Niye ya? Çünkü altının fiyatı, reel faiz oranlarının veya enflasyonun etkilerinden sonra bir tahvilin ödediği faiz oranının tersi yönde hareket eder. Enflasyon yüksek ve faiz oranları düşük olduğu için reel faiz oranları negatif.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere, insanlar altınla ilgileniyor çünkü gelecekteki satın alma gücünden endişe duyuyorlar. Piyasa hala ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz oranlarını yedi katına kadar yükseltip yükseltemeyeceğini ve enflasyonun maddi olarak zayıflayıp zayıflamayacağını düşünüyor. Benim görüşüme göre, altının henüz düzgün bir şekilde kırılmamasının nedeni bu. Piyasa nispeten şahin gözlemlere odaklanmış durumda.

Altın için tetikleyici, enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yapması veya piyasanın ABD’deki yedi faiz artırımının biraz fazla agresif olduğunu kabul etmesi olabilir. Bu durum altın fiyatlarında kırılmaya yol açacaktır.

“Bence sarı metal her şeye değer veriyor”

Altını ‘risksiz’ para olarak görüyorum. Merkez bankaları da öyle. Bu yüzden genellikle büyük altın rezervlerine sahipler. Neyin riskli olduğunu ve neyin olmadığını anlıyorlar. Altının, devlet tarafından ihraç edilen her bir para biriminin gelecekteki satın alma gücünü ölçtüğünü düşünüyorum.

Bu yüzden hepsinin altına kıyasla farklı hızlarda bozulduğunu görüyorsunuz. İnsanlar altına değer veremeyeceğinizi söylüyor ama bence altın her şeye değer veriyor. Fiziksel altına olan talep artıyor, aslında kariyerim boyunca istikrarlı bir şekilde arttı. Çünkü bireyler bir riskten korunma aracı olarak fiziksel altına sahip olmak istiyor ve merkez bankaları daha fazla satın alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir