Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.840
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.840
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bu Bitcoin Platformu İşlemleri Askıya Aldı: Altcoin Eriyor!

Bitcoin ve altcoin kredi (borç verme/lending) şirketi CoinLoan, günlük para çekme limitini 500.000 dolardan 5.000 dolara düşüreceğini açıkladı. Estonya merkezli platform, rakiplerinin likidite sorunlarının neden olduğu paniğe dikkat çekti. Bu nedenle, müşterilerin para çekimlerinde bir “ani artış” yaşandığını söyledi. Mevcut likidite seviyelerinin müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olduğunu iddia etti. Bu sırada, platformun altcoin’i CoinLoan (CLT) düşüş yaşadı. İşte detaylar…

CoinLoan, işlemlerine kısıtlama getirdi

CoinLoan, acımasız piyasa gerilemesinin ardından mücadele eden CeFi şirketleri listesine katıldı. CoinLoan, müşterileri için yeni bir günlük para çekme limiti belirledi. Önceki limitine göre yüzde 99 düşüş gösterdi. Şirket, son piyasa kargaşasından “etkilenmediğini” iddia etti, ancak fon çekimlerindeki ani artış nedeniyle değişikliği uyguladığını aktardı. Kripto kredisi ve ticaret platformu bugün, kullanıcı başına 5.000 dolarlık yeni bir günlük para çekme limiti getirdiğini duyurdu. Önceki limit ise günde 500.000 dolardı. CoinLoan, önlemlerin geçici olacağını, ancak hemen etkili olacağını söyledi.

CoinLoan, son zamanlardaki stablecoin çöküşlerinden, hedge fonlarının yok olmasından veya büyük protokollerdeki likidite sorunlarından “muhtemelen etkilenmeyen tek şirket” olmakla övünüyor. Ancak etkilenen kripto şirketlerinin neden olduğu “kargaşanın”, para çekimlerinde ani bir artışa yol açtığını iddia etti. Yeni para çekme limiti, şirket tarafından dengeli bir fon akışı sağlamak ve “likidite ile ilgili kesintileri” önlemek için bir “önlem” olarak adlandırıldı. Mevcut likidite seviyesinin tüm müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olduğunu iddia etti. Ancak tüm para çekme işlemlerini durdurmasının iş açısından “daha uygun” olacağını söyledi.

CoinLoan’ın altcoin projesi düşüş yaşadı

2017 yılında kurulan CoinLoan, kripto alanındaki en eski “CeFi” platformlarından biridir. CeFi, yüksek getiri için merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinden yararlanan merkezi şirketleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Şirket şu anda stablecoin’ler ve fiat para birimlerinde (İngiliz Sterlini, Euro) yüzde 12.3 yıllık getiri oranı sunuyor. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde ise yüzde 7.2’ye varan getiri sağlıyor.

CoinLoan, kripto piyasasındaki uzun süreli gerileme ve multi-milyar dolarlık kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in çöküşünün ardından likidite sorunlarıyla mücadele eden Celsius, BlockFi ve Vauld gibi büyüyen büyük CeFi oyuncuları listesine katılıyor. Bir başka kripto borsası olan Voyager, Alameda Research’ten 600 milyon dolarlık bir kredi sağlamıştı. Ancak, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, bundan sonra bile platformundan para çekme işlemlerini duraklattı. Para çekme işlemlerine yönelik duyurularının ardından, CoinLoan’ın kripto parası 17 dolardan 14 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında, yüzde 5.7’lik bir düşüş ile 15.32 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir