DeFi altcoin projesi PoolTogether, protokole 10 dolar yatıran ve arkasındaki şirkete “yetkisiz bir piyango planı” sağladığı için dava açan bir şahsa karşı yasal savunmasını kitle fonlamasıyla sağlamak amacıyla bir NFT satışı yaptı ve beş gün içinde 830.000 doların üzerinde para topladı. Bu haberin etkisiyle altcoin fiyatı yükseldi.
DeFi altcoin projesi 830.000 dolar’lık NFT satışı yaptı
Kripto topluluğu, DeFi uygulaması PoolTogether’ın arkasında toplanarak yasal savaş sandığı için 830.000 doların üzerinde bir güvenceye sahip olmasına yardımcı oldu. Ethereum’un en eski DeFi protokollerinden biri olan PoolTogether, tüm DeFi endüstrisi için istenmeyen bir emsal oluşturabilecek bir toplu davaya karşı yasal savunması için fon toplamak için NFT’lere yöneldi. Haberin etkisiyle altcoin fiyatı 1,42 dolardan 1,60 dolara bir sıçrama yaptı. Yazının yazıldığı sıralarda ise günlük bazda %9 kazançla 1,57 dolardan işlem görüyordu.
PoolTogether Perşembe günü Pooly NFT koleksiyonunu 0,1 ETH, 1 ETH ve 75 ETH fiyat katmanlarında mevcut olan üç NFT ile yayınladı. Koleksiyon, o zamandan beri yasal savaş sandığı için mevcut fiyatlarla yaklaşık 833.000 dolar değerinde 437,2 ETH topladı. Kampanya, Uniswap yaratıcısı Hayden Adams ve popüler Bankless podcast’in kurucu ortakları Ryan Sean Adams ve David Hoffman da dahil olmak üzere kripto endüstrisinin önde gelen seslerinden de destek aldı.
PoolTogether’e yöneltilen suçlama ne?
Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere, geçen Ekim ayında, bir yazılım mühendisi ve kripto karşıtı Demokrat Senatör Elizabeth Warren’ın eski çalışanı Joseph Kent adındaki Delaware şirketi PoolTogether Inc.’e New York eyaletinde ‘yetkisiz bir piyango şemasını’ etkinleştirdiği iddiasıyla toplu dava açtı. Kent protokole 10 dolar değerinde kripto para yatırdı ve ardından PoolTogether Inc.’in ikamet ettiği New York’ta ödüle bağlı yasa dışı bir tasarruf oyunu yürüttüğünü iddia etti.
PoolTogether’ın kurucu ortağı Leighton Cusack, NFT kitle fonlaması kampanyasını duyururken, Twitter’da “iddiaların bir önemi yok ama yine de kapsamlı bir savunmaya ihtiyaç var” dedi. PoolTogether, savunmasında, kurumsal varlığının temeldeki akıllı sözleşme tabanlı protokole sahip olmadığını veya kontrol etmediğini ve yalnızca kullanıcılara erişim sağlayan arayüzü çalıştırdığını iddia ediyor. Ayrıca, DeFi uygulamasının ‘kayıpsız’ para yatırma işlemlerinin piyango bileti olarak nitelendirilemeyeceğini de savunuyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.