Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.682
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.682
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

BTC, DOGE, XRP ve Bu 7 Altcoin İçin Haftalık Seviyeler Çıktı!

Hafta sonu kripto rallisi yeni bir haftanın başlangıcına kadar uzandı. Bu da traderların Bitcoin’in (BTC) dipte olup olmadığını sorgulamasına neden oldu. Peki Bitcoin dibe vurdu mu? Ayrıca, alıcılar ivmelerini daha yüksek seviyelerde tutabilir mi? Yoksa ayılar rallilerde satış yapmaya devam edecek mi? Kripto analisti Rakesh Upadhyay, öğrenmek için en büyük 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, 18 Temmuz’da Bitcoin (BTC) 22.000 doların üzerine çıktı. Ethereum ise 1.500 doların üzerinde işlem gördü. Bu da boğaların kademeli olarak kripto para piyasalarına geri döndüğünü gösteriyor. Bu gelişme, toplam kripto piyasası kapitalizasyonunu 13 Haziran’dan bu yana ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Aynı zamanda, ayı piyasasının en kötüsünün arkamızda olabileceğine dair umutları artırdı.

Kripto istihbarat firması Glassnode’a göre, ABD doları cinsinden toplam Bitcoin arzının %80’inden fazlasının en az üç aydır uykuda. Bu da bir başka olumlu işaret. Önceki ayı piyasalarında, böyle bir olay, ayı aşamasının bitiminden önceydi.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Ancak Grayscale Investments tarafından hazırlanan bir rapor farklı bir görüşü dile getiriyor. Bitcoin’deki mevcut ayı piyasasının Haziran 2022’de başladığını ve tarih tekerrür ederse, ayı aşamasının 250 gün daha devam edebileceğini öne sürüyor. Şimdi analiz zamanı…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

BTC, iki gün boyunca 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (20.986 dolar) yakınında tereddüt etti. Daha sonra, 18 Temmuz’da belirleyici bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu yukarı hareket simetrik üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarak olası bir trendin tersine döndüğünü gösteriyor.

20 günlük EMA sabit, ancak göreceli güç endeksi (RSI) pozitif bölgeye yükseldi. Bu da momentumun alıcıları desteklediğini gösteriyor. BTC boğaları şimdi bariyeri 23.363 dolardan aşmaya çalışacak.

Fiyat bu seviyeden düşerse ancak üçgenin kırılma seviyesinden geri dönerse, daha düşük seviyelerde satın almayı önerecektir. Bunun, 23.363 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artırması mümkün. BTC daha sonra 28.171 dolarlık model hedefine yükselebilir.

Tersine, BTC fiyatı üçgenin üzerinde kalmayı başaramazsa, ayıların üçgenin direnç çizgisi ile 23.363 dolar arasındaki havai bölgeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösterecektir. Bu, BTC’yi birkaç gün daha üçgenin içinde tutabilir.

Ethereum (ETH)

ETH, 16 Temmuz’da genel direncin üzerinde kırıldı ve yükselen üçgen modelini tamamlayarak 1.280 dolardan kapandı. Ayılar, 17 Temmuz’da 50 günlük basit hareketli ortalamada (SMA) (1.336 dolar) yukarı hareketi durdurmaya çalıştı. Ancak boğalar pes etmedi.

Alıcılar 18 Temmuz’da alımlarına devam ettiler ve fiyatı 1.500 doların üzerine çıkardılar. Bu, yeni bir boğa trendinin başladığını gösteriyor. ETH’nin, ayıların güçlü bir meydan okuma oluşturabileceği 1.700 dolarda genel dirence yükselmesi mümkün.

Bir sonraki düzeltme 20 günlük EMA’da (1.234 dolar) tutuklanırsa, hissiyatın rallilerde satıştan düşüşlerde satın almaya kaydığını gösterecek. Bunun, 1.700 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artırması olası. Bu olumlu görüşün, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse kısa vadede geçersiz olması mümkün. Bunun, ETH’yi üçgenin destek hattına çekmesi muhtemel.

Binance Coin (BNB)

BNB, 14 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (238 dolar) üzerine çıktı. Daha sonra, 16 Temmuz’da 50 günlük EMA’da (247 dolar) genel engeli aştı. Ayılar, 17 Temmuz’da fiyatı 50 günlük SMA’nın altına çekmeye çalıştı. Ancak boğalar yerlerini korudu.

BNB, 18 Temmuz’da yükseliş hareketine devam etti. Bu da dip seviyenin 183 dolardan yapılmış olabileceğini gösteriyor. 20 günlük EMA yükselmeye başladı ve RSI, boğaların kontrol altında olduğunu gösteren pozitif bölgede.

Fiyat 50 günlük SMA’nın üzerinde kalırsa, BNB’nin 300 dolara yükselmesi mümkün. Ardından 350 dolara yükselmeye çalışabilir. Bu seviyenin sert bir direnç olarak hareket etmesi muhtemel. Bu olumlu görüşün, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse kısa vadede geçersiz olması muhtemel. Bunun, BNB’yi 211 dolara çekmesi olası.

Ripple (XRP)

XRP, 16 Temmuz’da düşüş trendi çizgisinin üzerine çıktı. Ancak ayılar, 50 günlük SMA’da (0,35 dolar) rahatlama rallisini durdurdu. Satıcılar, 17 Temmuz’da fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,34 dolar) altına çekmeye çalıştı. Ancak boğalar kımıldamadı ve düşüşü satın aldı.

20 günlük EMA kademeli olarak yükselmeye başladı ve RSI, boğalara avantaj göstererek pozitif bölgeye sıçradı. XRP, 18 Temmuz’da 50 günlük SMA’da genel engeli aşarak, aşağı yönlü azalan üçgen modelini geçersiz kıldı. Boğalar 50 günlük SMA’nın üzerinde fiyatı sürdürürse, XRP’nin ivme kazanması ve 0,45 dolara yükselmesi mümkün.

Bu yükseliş görüşünün geçersiz olması için ayıların çifti üçgene geri çekmesi gerekecek. Böyle bir hareketin, agresif boğaları tuzağa düşürmesi olası. Bu durumda XRP’nin 0,30 dolardan önemli desteğe inmesi muhtemel.

Cardano (ADA)

ADA, 20 günlük EMA’nın (0,46 dolar) üzerine çıkarmak için mücadele etti. Daha sonra, boğalar nihayet 18 Temmuz’da başarıya ulaştı. Fiyat, güçlü bir direnç olarak hareket edebilecek 50 günlük SMA’ya (0,50 dolar) çıktı.

Pozitif bölgedeki RSI, momentumun alıcıları desteklediğini gösteriyor. Boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine iterse, ADA’nın 0,60 dolara yükselmesi ve ardından 0,70 dolardan sert genel dirence doğru bir atılım yapması mümkün. Alternatif olarak, boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerinde tutamazsa, ayıların rallilerde agresif satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. ADA’nın daha sonra 0,44 ile 0,40 dolar arasında kritik destek bölgesine doğru düşmesi olası.

SOL, DOGE, DOT, MATIC ve AVAX analizi

Solana (SOL)

SOL, 16 Temmuz’da simetrik üçgen modelinin üzerine çıkarak belirsizliğin alıcılar lehine çözüldüğünü gösterdi. Ayılar 17 Temmuz’da fiyatı tekrar üçgene çekmeye çalıştı. Ancak boğalar yerini korudu.

SOL, 43 dolardaki ani direncin üzerine çıkmaya çalışıyor. Bu olursa, SOL’un psikolojik seviyeye olan 50 dolardan yükselmesi mümkün. Bu seviyenin bir engel olarak hareket etmesi muhtemel. Ancak aşılırsa yukarı hareketin 60 dolara ulaşması olası. Tersine, fiyat 43 dolardan düşerse ve hareketli ortalamaların altına gerilerse SOL’un destek hattına düşmesi mümkün. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, ayıların oyuna geri döndüğünü gösterebilir.

Dogecoin (DOGE)

DOGE, 0,06 dolardan daha yüksek bir dip oluşturmaya çalışıyor. Boğalar ise, fiyatı 50 günlük SMA’da (0,07 dolar) sert genel direncin üzerine çıkarmaya gayret ediyor.

Bunu başarırlarsa, DOGE’nin 0,08 dolara yükselmesi mümkün. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanışın, 0,09 dolara ve ardından 0,10 dolara doğru bir ralli için yolu temizlemesi olası. Bu olumlu görüşün, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 13 Temmuz’da yapılan gün içi düşük seviyesinin altına gerilerse kısa vadede geçersiz olması muhtemel. Bu durumda, DOGE’nin 0,05 dolarda kritik seviyeye inmesi mümkün.

Polkadot (DOT)

DOT, 16 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (7,08 dolar) üzerinde kırıldı ve kapandı. Ancak ayılar fiyatı 17 Temmuz’da seviyenin altına geri çekti. Boğalar ve ayılar arasındaki bu zorlu mücadele, 18 Temmuz’da alıcılar lehine çözüldü.

20 günlük EMA düzleşiyor ve RSI orta noktanın hemen üzerinde. Bu da satış baskısının düşebileceğini gösteriyor. Boğalar, üstünlük elde etmek için fiyatı 50 günlük SMA’nın (7,79 dolar) üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacak. Bunu başarırlarsa, DOT’un 10 dolara yükselmesi mümkün. Aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların 50 günlük SMA’yı agresif bir şekilde savunduklarını gösterecektir. DOT’un daha sonra birkaç gün 6,36 dolar ile 50 günlük SMA arasında sıkışıp kalması muhtemel.

Polygon (MATIC)

MATIC, 13 Temmuz’da 50 günlük SMA’dan (0,55 dolar) sıçradı ve 0,63 dolarda genel direncin üzerine çıktı. Bu, yükselen üçgen modelini tamamladı.

MATIC, ivme kazandı ve 18 Temmuz’da 0,95 dolarlık model hedefine ulaştı. Son birkaç gündeki keskin ralli RSI’yi aşırı alım bölgesine itti. MATIC, psikolojik seviyesi 1 dolara yakın. Bu, yakın vadede olası bir konsolidasyona veya düzeltmeye işaret ediyor.

Aşağı yönde ilk destek, 20 günlük EMA’dır (0,63 dolar). Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğaların düşüşlerde satın almaya devam ettiğini gösterir. MATIC’in daha sonra 200 günlük SMA’ya (1,25 dolar) bir ralli girişiminde bulunması mümkün. Ancak, bu yükseliş görünümünün, 0,63 doların altındaki bir kırılmada geçersiz olması muhtemel.

Avalanche (AVAX)

AVAX, yükselen üçgen modelinin tamamlandığını gösteren 21,35 dolarda genel direncin üzerine çıktı. Bu, trendin tersine dönme olasılığını artırır.

20 günlük EMA (19,56 dolar) ve 50 günlük SMA (19,79 dolar) yükseliş geçişini tamamlamaya yakın ve RSI, alıcılara avantaj sağlayan pozitif bölgede. Boğalar fiyatı 21,35 doların üzerinde tutarsa, AVAX’ın yeni bir yukarı hareket başlatması mümkün. Üçgenden kopuşun model hedefi 29 dolar. Bu varsayımın aksine, fiyat düşerse ve 50 günlük SMA’nın altına gerilerse, ayıların agresif bir şekilde daha yüksek seviyelerde satmaya devam ettiğini gösterecek. Bunun, AVAX’ı destek hattına çekmesi olası.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir