Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.546
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.546
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

BRICS Ülkelerinden Toplantı Sonrası Yeni Hamle!

BRICS Ülkelerinden Toplantı Sonrası Yeni Hamle

BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ülkelerinin dışişleri bakanları 10 Haziran’da toplantı gerçekleştirdi. Rusya’da gerçekleştirilen toplantıda, ticarette yerel para birimlerinin kullanımını hızlandırma kararı aldı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, ekonomik dayanıklılığı güçlendirmek amacıyla, BRICS ülkeleri arasındaki finansal işlemlerde yerel para birimlerinin daha fazla kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

Ortak açıklamada, BRICS ülkeleri arasındaki ticarette ABD dolarına olan bağımlılığın azaltılmasının önemine dikkat çekildi. Bakanlar, yerel para birimlerinin kullanımının artırılmasının, ekonomik bağların güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

BRICS ülkeleri başlangıçta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika‘dan oluşuyordu. Son dönemde Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nin katılımıyla genişlemiş bulunuyor. Bu genişleme, blok içindeki ekonomik ve ticari işbirliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

BRICS ülkeleri, Dolar ve Euro gibi birimlere olan bağımlılığı azaltmak için adımlar atmaya devam ediyor. Yerel para birimlerinin kullanımının artırılması blok içindeki ticaretin daha bağımsız ve güçlü yapıya kavuşmasını sağlayacak.

Dikkatinizi Çekebilir: Elon Musk OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a Açtığı Davayı Geri Çekti

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir