Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.148
% 2.53
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.148
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

BounceBit Coin Nedir? Binance Listeleyecek

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Airdrop’lar ve Web3 görevlerine sahip yeni token lansman platformu Megadrop’u başlattığını duyurdu.

Binance ayrıca Binance Megadrop’ta tanıtılacak ilk projenin bir Bitcoin (BTC) yeniden alım zinciri olan BounceBit (BB) olacağını duyurdu.

BounceBit Nedir?

BounceBit, Bitcoin’in temel güvenliğini sağlayan yerli bir BTC restaking zinciridir. Bu platform ağı, Bitcoin ve BounceBit jetonlarını staking yaparak ağın güvenliğini sağlar. BounceBit’in PoS mekanizması, tam EVM uyumluluğuna sahip olmasıyla birlikte benzersiz bir çift jeton staking sistemi sunar. Kullanıcıların hem Bitcoin hem de BounceBit jetonlarıyla staking yaparak güvenliğe katkıda bulunmalarını sağlar.

BounceBit’in en önemli özelliklerinden biri, DeFi (merkezi olmayan finans) ve CeFi (merkezi finans) getiri mekanizmalarını birleştiren bir yaklaşım sunmasıdır. Bu sayede kullanıcılar, hem yerli doğrulayıcı staking ile hem de DeFi ekosistemi ile getiri elde edebilirler. Ayrıca, Ceffu ve Mainnet Digital tarafından desteklenen bir CeFi aynalama mekanizması sayesinde, kullanıcılar CeFi platformlarında da getiri elde edebilirler.

BounceBit’in bu getiri mekanizması, kripto getiri potansiyelini artırırken aynı zamanda ağın güvenliğine de katkıda bulunmayı sağlar. Bu özellikler, BounceBit’in Bitcoin ekosistemindeki önemini ve yenilikçi yaklaşımını ortaya koyar.

Diğer taraftan BounceBit Mart ayında testnet, Nisan ayında mainnete geçmeyi planlıyor.

Detaylı incelemek ve kayıt olmak için linke tıklayabilirsiniz.

BounceBit Proje Yatırımcıları Kimlerdir?

BounceBit yatırımcıları arasında ise EigenLayer gibi büyük oluşumlardan kişiler, OKX gibi borsalar karşımıza çıkıyor.

PoS: “Proof of Stake” kısaltmasıdır ve bir kripto para ağındaki blokları doğrulama sürecini tanımlar. PoS protokolünde, bir bloğu doğrulama hakkı, sahip olduğunuz kripto paraya (jetona) göre belirlenir. Yani, ne kadar çok jetona sahipseniz, o kadar çok bloğu doğrulama şansınız olur. Enerji tüketimini azaltarak ve daha çevreci bir madencilik sağlayarak PoW gibi diğer algoritmalardan farklılık gösterir.

EVM: Ethereum Sanal Makinesi anlamına gelir. EVM, Ethereum blokzincirindeki akıllı kontratların çalıştığı sanal bir makinedir. Turing tamamlanmış bir sistemdir, yani herhangi bir hesaplama problemi çözebilir. Bu, geliştiricilere karmaşık akıllı kontratlar ve merkezi olmayan uygulamalar (DApps) oluşturma esnekliği sağlar. Ethereum blokzincirindeki tüm düğümlerde çalışır ve blokzinciri üzerindeki işlemlerin geçerliliğini doğrular.

DeFi: “Decentralized Finance”ın kısaltmasıdır ve merkezi olmayan finans anlamına gelir. Geleneksel finans sistemlerine alternatif olarak geliştirilen bir ekosistemdir. DeFi, blokzincir teknolojisi ve akıllı kontratlar aracılığıyla finansal hizmetlerin merkezi olmayan bir şekilde sunulmasını sağlar. Bu, borç verme, borç alma, takas, sigorta ve daha birçok finansal işlem türünü içerir. Hizmetlere erişimi genişletmek, mali işlemler hızlı ve ekonomik hale getirmek ve finansal sistemin daha şeffaf olmasını sağlamak gibi amaçlarla geliştirilmektedir.

CeFi: “Centralized Finance”ın kısaltmasıdır ve merkezi finans anlamına gelir. Finansal hizmetlerin merkezi otoriteler veya kuruluşlar tarafından sunulduğu ve yönetildiği bir yapıyı ifade eder. Bankalar, finansal kurumlar ve diğer aracılar aracılığıyla sağlanan hizmetler genellikle CeFi kapsamına girer. Bu tür hizmetler, güvenilirlik ve uyumluluk gibi avantajlar sağlayabilirken, maliyetli olabilir ve merkeziyetçilik risklerine maruz kalabilir. Merkeziyetsiz sistemler, riskleri azaltır ve finansal hizmetleri geniş bir kesim tarafından erişilebilir hale getirir.

  • BounceBi’i kullanmak için öncesinde platforma üye olmanız gerekmektedir. Kayıt linkimizle kaydolarak bir çok fırsattan istifade edebilirsiniz.
  • Diğer Blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

BounceBit ile airdrop şansını değerlendirmek için Coin Mühendisi Youtube kanalımızı ziyaret ederek ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir