Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.236
% 2.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.236
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bolivya Bitcoin Yasağını Kaldırdı: Bankalar Kripto İşlemleri Yapacak

Bolivya Bitcoin

Bolivya Merkez Bankası (BCB), ülkenin ödeme sistemini modernize etmek amacıyla finansal kuruluşların dijital varlıklarla işlem yapmasına izin vererek Bitcoin ve kripto para ödemeleri üzerindeki yasağı kaldırdı. Bu adım, 2014 yılında başlayan kripto para kullanımına getirilen yasağın sona ermesi anlamına geliyor.

Merkez banka yetkilileri, bu hareketin Bolivya’nın sıkıntılı ekonomisini canlandırmaya ve onu Latin Amerika’nın kripto para düzenlemeleriyle uyumlu hale getirmeye yardımcı olacağını ifade etti.

Bolivya, Kripto Para Dostu Latin Amerika Bloğuna Katılıyor

Yakın zamanda onaylanan düzenlemeler, bankaların onaylanmış elektronik kanallar aracılığıyla kripto para birimlerinde işlem yapmasına izin veriyor. Ancak, BCB kripto paraların yasal para birimi olarak kabul edilmediğini açıkça belirtti.

Dolayısıyla, kripto varlıkları bankalar aracılığıyla alınıp satılabilecek olsa da, Bolivya hükümeti onları yasal para birimi olarak tanımıyor ve şirketlerin ödeme olarak kabul etmeleri zorunlu olmadığını belirtti.

BCB ayrıca, Ekonomik ve Finansal Eğitim Planı kapsamında halk için bir bilinçlendirme programı oluşturmayı planlıyor. Bu plan, halka kripto paralarla ilişkili olası riskler ve bunları sorumlu bir şekilde nasıl yönetecekleri hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

Yeni mevzuat, Mali Araştırma Birimi (UIF), Finansal Sistem Denetim Kurumu (ASFI) ve BCB iş birliğiyle yürürlüğe koydu. Bu üç devlet kurumu, 26 Haziran’da yürürlüğe giren düzenleme güncellemesini hazırladı.

Latin Amerika Bitcoin’i Destekliyor

Son birkaç yılda, birçok Latin Amerika ülkesi başarısız ekonomi ve artan enflasyonla mücadele ediyor ve alternatif ekonomik çözümler aramaya zorlanıyor. Bitcoin ve kripto para birimlerinin kullanımı, yeni bir ekonomik modelin en popüler biçimlerinden biri olarak ortaya çıktı.

El Salvador, 2021’de ABD Doları ile birlikte Bitcoin’i yasal para birimi olarak benimseyen ilk Latin Amerika ülkesi ve dünyadaki tek ülke oldu.

Meksika, kripto paraları yasal para birimi olarak tanımıyor; ancak, değer transferleri ve ödemeler için bunları kabul ediyor. Ek olarak, Meksika, merkezi borsalarda kripto para satışlarından elde edilen karları vergilendiriyor.

Kripto para birimlerinin giderek daha fazla benimsenmesiyle birlikte Brezilya da kripto para yanlısı bir ülke haline geldi. Ülke, 2023 yılında kripto para karları üzerinden %15 vergiye izin veren gelir vergisi düzenlemelerini yürürlüğe koydu.

Bir diğer Latin Amerika ülkesi olan Arjantin, El Salvador’un örneğini izleyerek, artan enflasyonla mücadele etmek için yakın zamanda Bitcoin yanlısı bir başkan seçti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir