Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.144
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.144
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Blockchain Economy Istanbul’un 1. Günü: İşte Konuşulanlar!

Blockchain Economy Istanbul, dev isimlerin konuşmalarıyla başladı. Etkinlik, 27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşiyor ve Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de konuklarını ve katılımcılarını ağırlıyor. Kriptokoin.com Türkiye’deki en büyük Blockchain konferansı olan Blockchain Economy Istanbul’un resmi sponsorları arasındadır. Etkinlikte dünyaca ünlü isimler konuşuyor. Coinmuhendisi.com olarak etkinlikteki tüm önemli konuşmaları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Blockchain Economy Istanbul’da dev isimler konuşuyor!

Avrasya’nın en büyük Blockchain etkinliği olan Blockchain Economy Istanbul’un birinci günü yoğun ilgiyle karşılandı. Kriptokoin.com olarak, ünlü isimlerin konuşmalarından kesitleri sizler için derledik. İşte büyük isimlerin önemli açıklamaları…

MicroStrategy CEO’su, Bitcoin döngüsünü ve piyasayı yorumladı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, etkinlikte açıklama yapan önemli isimler arasındaydı. Michael Saylor’un ilk açıklamaları şunlar oldu:

Pandemi döneminde gördük ki insanlar kripto para birimlerine yöneldi. Biden’in göreve gelmesi de önemli dönüm noktalarından oldu.  Yaklaşık son 24 ay da gördük ki kripto varlıklar artık hayatımızda kalacaklar. Fiat para birimlerini artık daha kolay gönderebiliyoruz. Bir regülasyon olması gerektiğini görüyorlar ve hükümetler artık kabul ediyor. 2019 ve 2020 yıllarında böyle bir durum söz konusu değilken, 2022 de görüyoruz ki artık regülasyona ihtiyaç var. Microsoft, Amazon, Google ve diğer büyük kuruluşlar ve hedge fonları hükümet kuruluşları daha fazla etkileşim halinde olmak istiyorlar. Ben oldukça iyimserim bu durumlarla ilgili olarak.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor

MicroStrategy CEO’su, Josh Moden tarafından kendisine yöneltilen “BTC döngüsünden bahsediliyor her 4 yılda bir, sen bu döngüye katılıyor musun?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Benim fiyat modelim Bitcoin adına şudur, BTC fiyatı enflasyon oranından ya da fiat para birimlerinin fiyatından etkileniyor. Oranlar çok önemli tabi ki de bir diğer güç teknolojik gelişmeler. Cash app ile beraber BTC’nin herhangi bir mobil wallet’a transfer edilmesinin ardından daha da değer kazanacaktır. Eğer bunlar olursa bana kalırsa ve bir hazine ürünü gibi kullanılmaya başlanırsa enflasyon oranı dahi artık fiyatını etkilemeyecektir. Yani açıkçası benimsenmesiyle birlikte bu döngü ortadan kalkacaktır. Ayrıca madenciler de önemli eğer satacakları BTC de azalırsa onunda fiyatını etkileyeceğini görebiliriz.

Michael Saylor: Bitcoin dijital altın olarak düşünülebilir!

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in dijital altın olarak adlandırılmasıyla ilgili olarak şu yorumlarda bulundu:

Bana göre Bitcoin dijital altın olarak düşünülebilir, para olarak da düşünülebilir. Dijital enerji olarak kapsamlı şekilde ele alabiliriz. Altını yüz yıl elde tutacak olsanız maksimum yüzde 2 kazanç olacaktır. Bana kalırsa 2 dönemde düşüşler yaşanacaktır. Altına baktığımız da ayrıca herhangi bir yere transfer edemiyorsunuz, gayrimenkul gibi de değil. BTC’de olduğu gibi 8 milyar telefona ya da 50 milyar bilgisayara gönderim sağlayamazsınız. BTC de bölümlere ayırıp harika bir hızla da gönderebilirsiniz. Birçok kişi farkında değil ama BTC ile aralarında ciddi farklılıklar var benzerliklerin olduğu kadar…

Michael Saylor, piyasalarda yaşanan çöküşlere de değinerek açıklamalarını sonlandırdı:

2021 Mart’tan bu yana dünya görülmemiş bir krizle karşı karşıya. Kriz var, Covıd var, onun dışında para birimleri ve ticaret savaşları var ve para birimleri her yerde çöküşte… Dünyanın çoğu yerinde para birimlerinin çöküşlerini görüyoruz. Fiat para birimlerinde görülen düşüşler sonucunda işletmelerde de kaos görüyoruz.

Gari TR Danışmanı: Solana ağında gördüğünüz gibi, Blockchain uygulamalarına telefonlarımızda ulaşacağız!

Gari TR Danışmanı Türker BALKAR, etkinlikte piyasaya farklı bir bakış sundu ve şunları söyledi:

Blockchain 740 milyar dolarlık muazzam bir büyüme verisine sahip. Global çapta Blockchain entegre edilmeye başlanır ise eğer, ki telefonlarda başladığını görüyoruz. Mobil de Web 2’den Web 3’e geçişte de çok önemli bir göreve sahip olacaklardır. P2E’ler, Watch to Earn’ler ve Move to Earn’lerin bizlere özellikle tasarımcılarına gelirler sağlamaya başladığını görüyoruz. Bizler Chingari olarak bu tarz P2E konseptlerine sahip ilk uygulamaların önümüzdeki süreçte öncü olacaklarına inanıyoruz. Blockchain denildiğinde ilk akla gelen kripto paralar oluyor, ancak ekosistem bundan daha geniş. Bu işin çok daha büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Hepimiz bir gün geldiğinde Solana ağında gördüğünüz gibi, Blockchain uygulamalarına telefonlarımızda ulaşacağız ve kullanacağız.

 

Mastercard Türkiye yetkilisi: Kripto para kullanıcıları 1 milyara ulaşabilir!

Mastercard Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eren Özkan’da konuşmacılar arasındaydı. Eren Özkan, piyasadaki büyümeye dikkat çekti ve konuya yönelik şu önemli açıklamalarda bulundu:

Türkiye’de fiat para kullanımının fazla olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda kripto paralar ile de insanların yatırım yapmaya çalışıyor olduğunu görüyoruz. Türkiye‘deki trader sayılarına baktığımızda da burada bir artış var. İnsanların Blockchain ürünleri konusundaki güvensizliğinden dolayı az olduğu bir gerçek. Genellikle kredi kartının gündelik hayatta fazlasıyla kullanılmasının nedenlerinden biri güvenli olduğunu düşünmemizden kaynaklanıyor. Ayrıca bir ödül beklentisinin olduğunu da görüyoruz, kripto paralarda da böyle bir ödül durumu var. Çoğu üründe hem kullanım yaparken hem de birikim aşamasında katkıda bulunduğunu görüyoruz. Bir diğer konu ise adaptasyon süreci. Amerika da yapılan bir anket sonucunu paylaşmak isterim. Ankete göre, ilerleyen dönemde 1 milyar gibi bir kullanıcı sayısına ulaşılacağı düşünülüyor. Bu rakama ulaşmanın zor olmadığını düşünüyorum. Amerika’daki yatımcıların %30’unun 30 yaş altında olduğunu görüyoruz. Ayrıca şeffaflık ve kazanç sağlamasını başlangıçta takip ediyoruz. Aslında bakıldığında kripto para birimlerine yatırım yapılması kolay ve takip edilebilir bir oluşum olarak kabul edebiliriz. İçinde olduğu sürecin internetin yaygınlaşması ile aslında benzer olduğunu görüyoruz.

TOKKEA Kurucu Ortağı: Neden reel sektör kripto sektöründen sürekli bahsediyor?

TOKKEA Kurucu Ortağı Andrey Neshev ise zirvede şu açıklamaları yaptı:

Neden real sektör kripto sektöründen sürekli bahsediyor? Bizler fiat dünyasını unutmaya başladık, bizim amacımız herkesin anlayabileceği şekilde işlemler sunmak. İnsanlar neler yapabilirler ve nasıl anlatabiliriz, buna odaklanıyoruz. Neden işletmelerin buna ihtiyacı olduğu konusunu açıklamak isterim. Bizim ana hedefimiz zorlu olan kripto alanını basit hale getirebilmek, token’lardan da bahsedecek olursak tokenizasyon oldukça zorlu. Yasalar nelerdir bunları anlamak gerekiyor. Hizmetler pazarlamak topluluklar bulmak ve fikirleri sunmak piyasalar adına en önemli görevlerden.

XT.com yetkilisi: Ürünleri inceleyin, White paper’ları okuyun, yol haritalarına bakın!

XT.com Ortaklık Başkanı Soheil Zabihi, etkinlikte NFT’ler, CEX ve Web 3.0’ın etkisinden bahsetti. Soheil Zabihi konuya yönelik şu yorumlarda bulundu:

XT bir marka olarak önde gelen Coingecko listelerinde yer alıyor. Borsalar arasında Binance’in bir arkasında yer alıyoruz. Proje geliştiricilerinin özellikle NFT’leri token’lardan önce duyurmak istediklerini görüyoruz. Bizlerde TR de bu lansmanlara destek olmak istiyor ve iş birliği sağlıyoruz. Şu an için Dubai de bir projemiz bulunuyor. Genel merkezimi kısa süre önce Dubai ye taşıdık. Türkiye ve Dubai ye baktığımızda benzerlikler olduğunu görüyoruz. Kullanıcılar açısından baktığımızda ise Dubai öncü değil ancak Türkiye pazarına baktığımızda, ilginin fazla olduğunu görüyoruz. Özellikle genç nüfusa baktığımızda çok fazla kripto ve Blockchain endüstrisine ilgileri var.  Başlıca regülasyon çok önemli, şahsen kripto paralara açık olmak bu ekosistemin gelişmesi için etkili olacaktır. Evet bazı ülkelerde yasaklandığını biliyoruz. Ancak topluluğa baktığımızda ki vergilendirme dahi olsa Türkiye içinde bu fikrim geçerli, insanların bırakıp gideceğini düşünmüyorum.  Kore’ye baktığımızda ise bir vergilendirme yapılmıştı ancak geri çekti. Bizler Dubai’de şeriattan dolayı yeni araştırmalar içerisindeyiz. Piyasalar açısından Web 3.0’ın etkisinden de bahsetmek istiyorum. Web 2.0 ürünleri gibi değiller artık, daha gerçek ve daha geliştirebilir olduğunu görüyoruz. CEX için tavsiyem ne diye sorarsanız küçük konuların kaçırıldığını düşünüyorum. Token’ınız için kesinlikle geniş alan kadar dar alan ve küçük konulara da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, piyasa içerisinde yer almadan önce kesinlikle iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Ürünleri inceleyin, token’ların White paper’larını okuyun, yol haritalarına bakın.

CryptoBusy Kurucu Ortağı: Meme coin gibi projelerden uzak durmaya çalışıyoruz!

CryptoBusy Kurucu Ortağı Tom Busby “Sizce hangi projeler ayakta kalacaktır?” sorusuna şu cevabı verdi:

İyi bir White Paper’a ailt olan projeler ve ilk 100 de yer alan projelerin kalacağını düşünüyorum. Evet son 6 ay içerisinde çöküşler ve iflaslar gördük. Terra’da yaşananlar tabi ki gördüğümüz kadarıyla yanlış politikalardan kaynaklandı. Ancak iyi bir ekibe sahip olan, şeffaf projeler hem iyi kazanacak hem de ayakta kalacaktır.

CryptoBusy Kurucu Ortağı Tom Busby

Aynı soruya CryptoBusy Kurucu Ortağı Josh Moden’ın yanıtı ise şu oldu:

Tom’un söylediği doğru ve katılıyorum, iyi olan projeler ayakta kalacaktır. Hepsinin ardında bunları ayakta da tutan çeşitli ve alanında uzman personeller var. Başka bir konuya deyinecek olursak meme coin gibi projelerden uzak durmaya çalışıyoruz. Evet arkalarında harika toplulukları bulunuyor, ancak buna rağmen konuya uzak kalmaya çalışıyoruz.

Bitget yetkilisi: Social Trading, sıradan kullanıcılar adına destek sağlayan bir sistemdir!

Bitget yetkilisi Andy Tang, “Social Trading nedir ve neler sağlar?” sorusuna şu çarpıcı açıklamalar ile yanıt verdi:

Social Trading nedir diye soracak olursanız, sosyal medya aracılığı ile birbirimize bağlıyız. Belirli fikirler tarafından etkileniyoruz. Burada aslında bizlerin yaptığı traderlar ve yatırımcılar arasında bir bağlantı sağlayarak, kazan kazan sistemiyle bütünsellik oluşturmak. Beraber para kazanma mantığı ile ilerliyoruz. Peki Bitget Social Trading için neler diyebiliriz. Bizim vizyonumuz daha iyi trade daha iyi kazanç. Rakamlarımıza baktığımızda ortalama trading hacmimiz 8.1 milyon dolar ve yaklaşık 2 milyardan fazla kayıtlı kullanıcımız var. Ayrıca 50 den fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bitget için marka ve sponsorluk çok önemli. PGL Stockholm Major, Galatasaray, Team Spririt gibi büyük isimlere sponsorluk ediyoruz. Bizler sosyal medya aracılığı ile hem etkileşimde kalınmasını hem de etkinliklerini takip etmesini sağlıyoruz. Ayrıca akademik eğitimlerde sunuyoruz. Social Trading, sıradan kullanıcılar adına destek sağlayan bir sistemdir. Bitget olarak erişilebilirlik ve kapsayıcılık önemli ve kullanıcılarımıza istedikleri alanda işlem yapabilme imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Fikir paylaşımları konusunda topluluklarımız bulunmakla birlikte, daha fazla şeffaf bilgi sunuyoruz. Trade işlemlerini takip ediyor ve güvenirliğe önem veriyoruz. Şöyle düşünün bir ürün alacaksınız ilk olarak ne yaparsınız. İnsanlar yorumları okurlar bir başkasının tercih ederek memnun kaldığı ürüne sahip olmak isterler. Bizlerde insanlarla traderlarımızın yorumlarını ve düşüncelerini paylaşmasını sağlıyoruz. Ayrıca 7/24 yardımcı olabilecek personellerimiz bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir