Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$62.045
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 62.045
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

BlackRock Fonları, Artan Kurumsal İlgi Ortasında Bitcoin ETF’leri Satın Aldı

blackrock etf başvurusu

Düzenleyici kayıtlara göre, BlackRock’ın gelir ve tahvil odaklı fonları, ilk çeyrekte varlık yöneticisinin kendi spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) hisselerini satın aldı.

28 Mayıs tarihli Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başvuruları, BlackRock’ın Stratejik Gelir Fırsatları Fonu’nun (BSIIX), 3.56 milyon dolar değerinde iShares Bitcoin Trust (IBIT) satın aldığını, Stratejik Küresel Tahvil Fonu’nun (MAWIX) ise 485,000 dolarlık bir alım yaptığını gösteriyor.

Kurumsal Bitcoin ETF Yatırımları

Sırasıyla 37.4 milyar dolar ve 776.4 milyon dolarlık portföylere sahip olan IBIT hisseleri, BSIIX ve MAWIX’in yatırım portföylerinin bir alt kümesini oluşturuyor.

BlackRock verilerine göre, 24 Mayıs itibariyle IBIT, 19.61 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip.

Grayscale verilerine göre, IBIT, 28 Mayıs itibariyle 19.76 milyar dolar değerinde olan dönüştürülmüş Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) hemen ardından geliyor.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: ABD Bitcoin Madencileri 2024’ün Başlarında Güç İçin 2.7 Milyar Dolar Harcadı

CoinGecko’ya göre, dünya genelindeki spot Bitcoin ETF’leri, 19.7 milyon BTC dolaşım arzının yaklaşık %5.10’una denk gelen, 68 milyar doların üzerinde değerinde 1 milyonun üzerinde Bitcoin tutuyor.

Ocak ayında piyasaya sürüldüklerinden bu yana, 600’den fazla ABD finans şirketi spot Bitcoin ETF’leri satın aldı; yeni SEC dosyaları bunu ortaya koydu.

Bitcoin fonlarını satın alan şirketler arasında Morgan Stanley, JPMorgan, Wells Fargo, Kanada Kraliyet Bankası, BNP Paribas, UBS ve Millennium Management gibi hedge fonları yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

BlackRock Fonları, Artan Kurumsal İlgi Ortasında Bitcoin ETF’leri Satın Aldı” te bir düşünce

  1. Pingback: BlackRock'un IBIT'i Liderlik Ederken Spot Bitcoin ETF'leri Sürekli Giriş Görüyor - Coin Mühendisi

  2. Pingback: BlackRock Bitcoin ETF'inde İşler Yolunda Gidiyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir