Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$63.110
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 63.110
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BitConnect Dolandırıcısı Avustralyalı Suçunu Kabul Etti

BitConnect

Avustralyalı bir kişi, şimdi kapanmış olan kripto para borsası BitConnect için kripto para borç verme hizmetlerinin tanıtımındaki rolü nedeniyle suçunu kabul etti. BitConnect, 2018’de bir Ponzi şeması olarak çalıştığı iddia edildikten sonra kapatılan ve müşterilerini 2,4 milyar dolardan fazla dolandıran kötü şöhretli bir şirketti.

“Bay Bigatton, Avustralya Mali Hizmetler lisansı veya yetkisi olmadan finansal ürünler hakkında tavsiye verdi,” dedi Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) 17 Mayıs tarihli bir açıklamada.

ASIC, John Louis Anthony Bigatton’ın BitConnect’in ulusal tanıtımcısı olarak Avustralya’nın çeşitli bölgelerinde, dört seminerde ve iki sosyal medya gönderisinde altı ayrı kez finansal ürün tavsiyesi verdiğini iddia etti.

“Bay Bigatton, BitConnect ve Borç Verme Platformunu sosyal medyada, Avustralya’nın çeşitli yerlerinde düzenlediği seminerlerde ve yatırımcılarla yüz yüze toplantılar aracılığıyla tanıttı.”

BitConnect para birimi (BCC) satın alımları, şirketin web sitesinde borç verme platformunun tanıtımı yoluyla bir yatırım olasılığı olarak teşvik edildi.

Belirli bir süre için yatırımcılar, yüksek faiz oranlarıyla BCC ödünç verebilirlerdi. Yatırımları yapıldıktan sonra, kredileri üzerinde hiçbir kontrolleri yoktu ve borç verme süresi dolana kadar paralarını çekemezlerdi. IRS, bu durumun platformun bir Ponzi şeması olarak çalışabilmesi için yapıldığını ve erken BitConnect yatırımcılarının sonraki yatırımcıların fonlarıyla ödendiğini iddia ediyor.

Cezalandırma duruşması 5 Temmuz’da yapılacak.

Şubat 2016’da başlatılan BitConnect, Ocak 2018’de sahipleri topladıkları parayla ortadan kaybolana kadar bir dijital para birimi ve platformuydu..

Ocak 2023’te, birkaç yıl sonra, Amerika Birleşik Devletleri Güney Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nden sahtekarlık planı için 17 milyon dolarlık tazminat kararı verildi.

Bir mahkeme, BitConnect yatırım planı mağdurlarının, milyarlarca dolarlık sahtekarlık planından bir miktar rahatlama sağlayarak, 17 milyon dolarlık ödemenin bir kısmını almalarına karar verdi.

Yaratıcı Satish Kumbhani’nin nerede olduğu hala bilinmiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir