Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$62.051
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 62.051
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

“Bitcoin’de Benzeri Görülmemiş Bir Hareket Yaşanabilir!”

ABD'den Çekilen IBEX ve Bitcoin Yasal Belirsizlikler

On-chain analiz platformu Glassnode’un kurucusu Yann Allemann, Bitcoin’de benzeri görülmemiş bir harekete işaret ederken kritik seviyeyi açıkladı. Yann Allemann, 28 Mayıs tarihli sosyal medya gönderisinde Bitcoin’in on-chain verilerini inceledi ve önemli bulgulara ulaştı.

72 Bin Dolar Güçlü Bir Direnç Noktası

Verilere göre, Bitcoin’in 72 bin dolar seviyesinin halen güçlü bir direnç noktası olduğunu belirten Allemann, bu seviyenin yukarı yönlü aşılması durumunda benzersiz bir hareketin yaşanabileceğini ifade etti. Allemann, bu senaryo gerçekleşirse yükseliş dalgasının fiyatı yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) taşıyabileceğini ve 75 bin doları işaret edebileceğini vurguladı.

Dikkatinizi Çekebilir: ABD Bitcoin Madencileri 2024’ün Başlarında Güç İçin 2.7 Milyar Dolar Harcadı

72 Bin Dolar Seviyesi 3 Kez Test Edildi

Öte yandan, 72 bin dolar seviyesinin bu hafta içerisinde 3 kez test edildiğini ancak satış duvarının halen güçlü kaldığını hatırlatan kurucu, Bitcoin’in 64 bin dolar ile 72 bin dolar arasında konsolide olmaya devam etmesi durumunda altcoin yükselişlerine kapı açılabileceğini dile getirdi.

Altcoinlere Parlama Şansı

Allemann, “Şu anda Bitcoin’in 64 bin dolar ile 72 bin dolar arasında değişmesini bekliyoruz ve bu da altcoinlere parlama şansı veriyor. 72 bin dolar ile 74 bin dolar aralığı, yüksek arz ve satış baskısı ile işaretleniyor. Ancak buradaki ani bir ihlal, short squeeze’i tetikleyebilir ve Bitcoin’i benzeri görülmemiş boyutlara taşıyabilir,” dedi.

Bu kritik seviyelerin takibi, yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Bitcoin’in 72 bin dolar direncini aşması durumunda, kripto para piyasasında önemli bir hareketlilik yaşanabilir ve altcoinler de bu yükselişten fayda sağlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir