Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.514
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.514
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Bitcoin Yatırımı Nasıl Olmalı?

Bitcoin bu kişiler tarafından neden bir yatırım aracı olarak görülüyor?

Bitcoin’e ilk yatırım yapanların devasa kazançlar elde ettiğini hepimiz duymuşuzdur. Peki, Bitcoin bu kişiler tarafından neden bir yatırım aracı olarak görülüyor? Bitcoin’e ve kripto paralara yaptıkları yatırım ile nasıl yüksek karlar elde ettiler? Gelin bu soruların cevaplarını aramaya başlayalım.

“Bitcoin’e nasıl yatırım yapılır?” sorusundan önce “Bitcoin bir yatırım aracı mıdır?” sorusuna kendi içimizde mantıklı bir cevap bulmak önemlidir. Dünyada insanlar arasında hızla yayılan kripto para ticaretinde elbette herkes kazanmıyor. Borsalar doğası gereği bir başkasının parasını cebinden alma sanatıdır diyebiliriz. Aslında ticaretin özünde de bu vardır. Şimdi gelin yatırım ve günlük ticaret arasındaki farklara değinelim.

Yatırım Yapmadan Önce

Bitcoin’e veya diğer kripto paralara yatırım yapmadan önce kişi kendine şu soruyu sormalıdır: Yatırım yapmak için ayırdığım paraya ihtiyaç duyacak mıyım?

Eğer bu soruya “çok uzun bir süre ihtiyacım olmayacak” diye cevaplayabiliyorsanız yatırım yapmak için en büyük şartı sağlıyorsunuz demektir. Ancak yatırım yapmasanız dahi size kısa bir sürede lazım olacak bir parayla veya borç ile işlem yapmamalısınız. Çünkü bu sizin stres seviyenizi arttıracaktır ve sağlıklı kararlar almanıza mani olacaktır. Bir diğer önemli soru ise “çok uzun süre sabredebilir miyim?” olacaktır. Çünkü bir günde bakiyenizi ikiye katlamaya çalışmak maalesef pek gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. Bu durumda yatırım yapmadan önce psikolojinizi ve bakiyenizi hazırlamalısınız.


Yatırım Nasıl Yapılır?

Elbette, insanlar dilediği her kripto paraya yatırım yapabilir. Yukarıda yatırım yapmanın uzun süre kripto para birimini elde tutmayı gerektirdiğini öğrendik. Bir başka yorumla projesine, takımına ve uzun vadeli yapacakları işlere güvenmek anlamına da gelmektedir. Ancak çok yakın bir tarihte piyasanın en büyük değere sahip altıncı projesinde yaşananları biliyoruz. Bu yüzden bundan çok daha farklı felaket senaryolarını da değerlendirmek gerekmektedir.

Merkezi yapıda olan bir projenin güvenilirliği de yine o projenin merkezine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu durumda uzun vade yatırımlarımız çok fazla risk barındırıyor olacaktır.

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda kripto para piyasalarında gerçek blok zincir ruhunu; merkeziyetsizliği, şeffaflığı ve güveni Bitcoin’in yansıttığını görmek zor değil. Bitcoin’in blok zincir teknolojisini gerçek anlamı ile kullanabilen ve piyasanın en köklü projesi olması sebebiyle en güvenilir kripto para olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kurumsallarında farklı risk prim ölçütlerine rağmen Bitcoin de mutabık kalıyor olması bu görüşü desteklemektedir.

Uzun vadede yatırım yapabileceğimiz blok zincir ruhunu yansıtabilen ve sektörün en kıymetli parçası diyebileceğimiz Bitcoin’i birçok insan gibi bir “değer saklama aracı” olarak görebiliriz.

Özellikle içinde bulunduğumuz ayı piyasası sebebi ile Bitcoin’e yatırım yapan yeni insanların, bir sonraki boğa sezonunda karlılık oranlarının çok yüksek olacağı ön görülmektedir.

Bitcoin’e çok önceden inanmış ve yatırım yapmış olan insanların boğa sezonunda etmiş oldukları karlılık hikâyelerini hepimiz duymuşuzdur. Birçoğunun şu an Bitcoin’de balina olduğu dahi dile getiriliyor.

Öyleyse bu yazımızda “Yatırım yapmadan önce ve yatırım yaparken nelere hazır olmalıyız?” “Neleri göz önünde bulundurmalıyız?” gibi soruları cevaplamış bulunmaktayız. Yazımızın en önemli notu ise “okuduklarınızın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir ve mutlaka kendi araştırmalarınız yaparak kendi yolunuzu çizmelisiniz.” olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir