Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.650
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.650
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin Whitepaper 14 Yaşında

Küresel yatırım aracı haline gelen Bitcoin (BTC), 31 Ekim 2008 tarihinde whitepaper yayımlayarak ilk adımını attı.

Bitcoin, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin olduğu 2008 yılında ortaya çıktı. Satoshi Nakamoto takma adıyla bir girişimci, eşler arası ödeme sistemi BTC’yi tanıttı. 31 Ekim 2008 tarihinde whitepaper yayımlayan Nakamoto, BTC’nin de temelini atmış oldu. Tam 14 yıl sonra, BTC küresel çapta en popüler yatırım aracı oldu. Finans sektöründe bir devrim yaratan Nakamoto, halen daha ortaya çıkmadı.

Bitcoin Whitepaper nedir?

Whitepaper, yatırımcıların ilgili kripto para birimi hakkında detaylı bilgi edinmesini sağlayan dokumandır. Satoshi’nin, Bitcoin teknik dokumanını yayımlamasından bu yana binlerce farklı kripto para birimi için bu tarz dokumanlardan yayımlandı.

Satoshi Nakamoto, Bitcoin Whitepaper ile Devrimi Başlattı

Arşivlere göre, Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto eşler arası ödeme yöntemini heyecanla duyurdu. Bir işlemin yürütülmesi için üçüncü bir tarafın gerekmediğini belirten Nakamoto, tüm detayları whitepaper üzerinde topladı.

Whitepaper’da ayrıca, çifte harcamanın önlenmesi, anonimlik, iş mutabakatı ve mekanizma yer aldı. Nakamoto’nun whitepaper hazırlamak için yıllarca emek harcadığı belirtiliyor.

Nakamoto, whitepaper’ı yayımlamadan önce tüm Bitcoin kod yapısını geleneksel yazıya döktü. Ayrıca madencilik terimini başlı başına kullanmaktan kaçınarak, üretmek kelimesine yer verdi.

Tam 14 yıl önce bugün ortaya çıkan whitepaper, 3192 kelimeden ve 9 sayfadan oluşuyor. Hint kripto para borsası Wazirx kurucusu, whitepaper’ın bir yazıdan ziyade devrim olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir