Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.750
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.750
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin Staking Protokolü Babylon, Binance Labs’ten Yatırımı Aldı

binance labs

Kripto devi Binance’ın girişim sermayesi birimi Binance Labs, Bitcoin staking alanında devrim yaratmayı hedefleyen Babylon protokolüne yatırım yaptı.

Yatırım miktarı açıklanmamakla birlikte, Babylon’un kurucu ortağı David Tse, yatırımın daha önceki fonlama turlarıyla aynı yapıya sahip olduğunu, yani hisse senedi ve token opsiyonlarından oluştuğunu belirtti. Babylon, Aralık 2023’te Seri A fonlama turunda 18 milyon dolar, 2022’de ise tohum yatırım turunda 8,8 milyon dolar topladı.

Tse’ye göre, Babylon’un testnet lansmanı bu hafta gerçekleşecek. Peki, Babylon tam olarak nedir?

Babylon Nedir?

Babylon, özünde bir Bitcoin staking protokolüdür. Bitcoin sahiplerine, Bitcoin’lerini proof-of-stake (PoS) blok zincirlerinde stake etme ve ödül kazanma imkanı sunar. Bu protokol, Bitcoin’i temelde PoS ağları için bir staking varlığı haline getirerek, sağlam güvenliğini kullanarak bu zincirlerin genel güvenliğini güçlendirir.

OKX Wallet ve Plume Network Ortaklığı!

Şu anda PoS ağları, güvenlik için kendi yerel tokenlarına güveniyor. Bu, özellikle yatırım çekmek için genellikle yüksek staking ödülleri sunmak zorunda kalan yeni zincirler için pahalı olabilir. Her uygulamanın kendi blok zincirine sahip olduğu Cosmos Hub ekosistemi, bu zorluğa bir örnektir. Daha önce belirrtiğimiz gibi, Babylon şu anda Cosmos Hub ekosistemine entegre olmak için aktif olarak çalışıyor.

Babylon’un Yol Haritası

Babylon protokolü tarafından güvence altına alınan ilk PoS zinciri, Cosmos SDK kullanılarak inşa edilen kendi zinciri olacak. Ardından Babylon, BTC sahiplerinin platformları aracılığıyla varlıklarını sorunsuz bir şekilde başka PoS ağlarına restake etmelerine olanak tanıyan bir pazar yeri oluşturacak.

Tse’ye göre, Binance Labs’ten aldıkları yatırım ile geliştirme ekibini genişletmeyi ve yıl sonuna kadar ana ağının birinci aşamasını başlatmayı hedefliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir