Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$61.817
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 61.817
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin Put-Call Oranı Cuma Gününün Üç Aylık Sona Ermesi Öncesinde Kötümser Hale Geliyor

bitcoin hash

Deribit’teki Bitcoin opsiyonlarının alım oranı 1,66’ya yükseldi ve bugünkü vade sona erdi. Bitcoin ve Ether için 10,18 milyar dolar değerindeki opsiyon sözleşmelerinin süresi dolacak.

Birin üzerinde bir satım opsiyonu oranı, alım opsiyonlarından daha fazla satım opsiyonunun alınıp satıldığını gösterir; bu da daha fazla yatırımcının fiyat artışı yerine fiyat düşüşü üzerine bahis oynadığını veya buna karşı korunmaya çalıştığını gösterir.

Deribit’in haziran sonu opsiyon verilerine göre, maksimum 61.500 dolar ve kavramsal değeri 6,6 milyar dolar olan 107.000 Bitcoin opsiyonunun vadesi doluyor. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 61.398 $ seviyesinde fiyatlandırılıyor ve bugünkü vadenin dolmasından önce maksimum acı noktasına yaklaşıyor. Bu, Bitcoin fiyatının çoğu seçeneğin değersizleşeceği seviyeye yaklaştığını gösteriyor. Yatırımcılar kendilerini bu uyumdan faydalanacak şekilde konumlandırıyor olabilir, bu da potansiyel olarak volatilitenin azalmasına ve vade sonu civarında piyasa istikrarının artmasına yol açabilir.

Bugün, hem Bitcoin hem de Ether sözleşmeleri için üç aylık opsiyonların sona ermesine işaret ediyor ve Deribit’te 10 milyar doları aşan toplam kavramsal değerin süresi dolacak. Bu önemli olay Deribit’in mevcut açık pozisyonlarının %40’ından fazlasını temsil ediyor.

Deribit CEO’su Luuk Strijers’e göre Cuma günkü büyük çeyreklik vade sonu, ABD piyasalarındaki “dörtlü büyü” ve buna bağlı dalgalanmalardan potansiyel olarak etkilenebilir. Endeks vadeli işlemleri, endeks opsiyonları, opsiyonlar ve vadeli işlemlere ilişkin sözleşmelerin hepsinin aynı anda sona ermesiyle, her çeyreğin sonunda, yılda dört kez dörtlü bir büyücülük meydana gelir.

Pozisyonların çözülmesi ve sözleşmelerin devredilmesi önemli fiyat hareketlerine yol açabileceğinden vadesi dolan sözleşmelerin büyük hacmi spot fiyatları etkileyebilir. Bununla birlikte, maksimum sıkıntı noktasına yaklaşan spot fiyat, bu etkinin bir kısmını hafifletebilir çünkü maksimum sıkıntı noktası, süresi dolan değersiz opsiyon sözleşmelerinin maksimum sayısını temsil eder.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir