Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.769
% 3.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.769
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Perakende Talebi 5 Ayın En Düşük Seviyesinde, Yatırımcılar TÜFE Verilerini Bekliyor

bitcoin, perakende

Perakende yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan ortalama talep, Ocak ayında görülen seviyelere gerileyerek beş ayın en düşük noktasına ulaştı; ardından iki ay boyunca %75 artış yaşanmıştı.

Tarihsel Bağlam ve Piyasa Tepkisi

CryptoQuant yazarı Axel Adler’in 10 Haziran’da X platformunda paylaştığı verilere göre, perakende yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan talep—transfer hacmi 10.000$’a kadar olan yatırımcılar—son 30 günde negatif %17’ye düştü.

Adler, “Ocak ayında benzer bir düşüş %18’e kadar düştüğünde, Bitcoin 40.000$’dan 70.000$’a yükseldi ve Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) onaylandığında, Bitcoin’i Mart ortasındaki 73.679$’lık tüm zamanların en yüksek seviyesine itti” dedi. “Ayrıca bu grubun piyasadaki herhangi bir değişikliğe hızlı tepki verdiğini gözlemledim” diye ekledi.

Adler geçen ay, 24 Mayıs’a kadar olan 17 gün içinde talebin %31 düştüğünü ve negatif %14,50’ye indiğini gösterdi. Aynı metriği kullanarak, GameStop (GME) ve Ether’e olan ilgide artış olduğunu, bunun muhtemelen spot Ether ETF’lerinin ilk onayına yanıt olarak olduğunu belirtti.

TÜFE’nin Bitcoin Talebi Üzerindeki Etkisi

Analistler, Bitcoin talebindeki değişikliğin, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) gibi çeşitli faktörlere atfedilebileceğini öne sürdüler.

Geleneksel tasarruf ve vadeli mevduatlar, faiz oranları düştükçe daha az karlı getiri sağladığından, TÜFE’nin düşmesi, Bitcoin gibi daha riskli varlıkları yatırımcılar için daha çekici hale getirebilir.

Bu da İlginizi Çekebilir: Tether CEO’su Biyoteknoloji ve Yapay Zekaya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Planlıyor

10x Research baş araştırmacısı Markus Thielen, Bitcoin’in yeni rekor seviyelere ulaşabilmesi için TÜFE’nin 12 Haziran’da açıklanacak verilere göre %3,3’ün altına düşmesi gerektiğini belirtti.

Son Piyasa Hareketleri

11 Haziran’da Bitcoin, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’ın altına düştü—bu seviye, yatırımcıların dikkatle izlediği bir işaret. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin şu anda 67.350$’dan işlem görüyor ve son 24 saatte %3,19 düştü.

Ani düşüş, dün itibarıyla 52,87 milyon dolarlık Bitcoin uzun pozisyonlarını yok etti. CoinGlass verilerine göre, Açık Faiz (OI), sıklıkla izlenen 35 milyar dolarlık seviyenin üzerinde kaldı.

Yatırımcı Duygusu ve Gelecek Görünümü

Yatırımcılar, 8 Haziran’daki düşüşün ardından Bitcoin’in hızla 70.000$’ın üzerine çıkmasını beklerken, henüz bunu başaramadı.

12 Haziran’da açıklanacak TÜFE verileri ve 2,14 milyar dolarlık kısa pozisyonlarla, vadeli işlem yatırımcıları yakın vadede bir toparlanma beklemiyor gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir