Blockstream CEO’su Adam Back, 2025 Paris Blockchain Week’te yaptığı açıklamada, Bitcoin’in önümüzdeki on yıl içinde altın’ın yerini alabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Back’e göre, artan enflasyon ve küresel ekonomik istikrarsızlık, Bitcoin’i bir değer saklama aracı olarak öne çıkarıyor.
“Bitcoin, tıpkı altın gibi kıt bir varlık. Ancak aynı zamanda güçlü bir benimsenme eğrisi var,” diyen Back, Bitcoin’in 109.000 doları aşan zirvesinden %30 düzeltme yaşamasına rağmen hâlâ güçlü bir değer deposu olarak algılandığını vurguladı.
Enflasyon Verileri Ne Diyor?
Back, önümüzdeki 10 yıl boyunca enflasyon oranının %10 ila %15 arasında olacağını öngörüyor. Bu oran, geleneksel yatırımlar olan hisse senedi veya gayrimenkul kira getirilerinden çok daha yüksek.
“Sonuçta, basılan bu para piyasaya girer ve fiziksel varlıkların fiyatlarını artırır. Uzun vadede Bitcoin gibi kıt dijital varlıklar öne çıkacaktır,” dedi.
İlginizi Çekebilir: Three Arrows, FTX Alacak Talebini 1.53 Milyar Dolara Çıkardı!
ABD Cleveland Merkez Bankası ise bu tahminin aksine, 10 yıllık enflasyon oranını ortalama %2.18 olarak bekliyor. Ancak Michigan Üniversitesi’nin yayımladığı bir ankete göre tüketiciler, önümüzdeki beş yılda ortalama %4.1 enflasyon bekliyor.
Politik Rüzgarlar Bitcoin Lehine Dönüyor!
Adam Back, sadece ekonomik etkenlerin değil, politik ortamın da Bitcoin’in yükselişini desteklediğini söyledi. ABD’deki spot Bitcoin ETF onayları ve Donald Trump’ın başkanlığı sırasında kripto dostu politikaların benimsenmesi bu süreci hızlandırıyor.
Back, “Trump, kriptoyu baltalamak için yürütülen Operation Chokepoint 2.0 gibi negatif düzenlemeleri ortadan kaldırıyor. Bu, bireysel yatırımcılar için büyük fırsat,” dedi.
Ayrıca Trump, 7 Mart’ta imzaladığı kararname ile suçlardan elde edilen Bitcoin’lerle ulusal bir rezerv oluşturulmasını emretti. Bu adım, Bitcoin’in geleneksel finans sistemine entegre edilmesi adına tarihi bir gelişme olarak görülüyor.
Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.