Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.562
% 3.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.562
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin NFT Satışları, Genel Piyasa Durgunluğuna Rağmen Artış Gösterdi

bitcoin nfts

Mayıs ayında genel NFT satışları %54 oranında düşerken, Bitcoin blockchain’inde oluşturulan dijital koleksiyonlar trendin aksine yükseldi ve toplam satış hacminde zirveye ulaştı.

Bitcoin NFT’leri Satış Hacminde Üstün Performans Gösterdi

NFT takipçisi CryptoSlam’in paylaştığı verilere göre, 4 Haziran’da Bitcoin tabanlı NFT’ler, yasal satışlar ($3.97 milyar) ve yıkama işlemleri ($82 milyon) dahil olmak üzere tüm zamanların satış hacminde $4 milyarı aştı.

$171 milyon ile Bitcoin NFT’leri, geçen ay satış hacmi açısından Ethereum’u ($159 milyon) ve Solana’yı ($90 milyon) geride bırakarak zirveye yerleşti.

ETH, piyasada şaşırtıcı bir $43.8 milyar ile tüm zamanların NFT satışlarında baskın bir varlığa sahip olsa da, Bitcoin NFT’leri bu son artışla bile genel satışlarda Ethereum’un çok gerisinde kalıyor. Bitcoin şu anda Ronin blockchain ($4.2 milyar) ve Solana’nın ($5.5 milyar) ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Piyasa Durgunluğu ve NFT Satışlarına Etkisi

Geçen ay $624 milyon kaydedildi, Nisan ayında ise bu rakam $1 milyardı. Geniş NFT sektörü de Mayıs ayında daha genel bir durgunluğun acısını çekti, CryptoSlam istatistikleri Nisan ayına kıyasla aylık satış hacminde %54 düşüş olduğunu gösteriyor. Bu düşüşten Bitcoin NFT’leri de etkilendi ve gelirleri aynı dönemde %68 oranında düştü.

Ünlülerin NFT Yatırımları Azaldı

2022’de NFT tokenlerine $2 milyonun üzerinde yatırım yapan pop şarkıcısı Justin Bieber, portföyünün değerinin %90’dan fazla düşerek $100,000’in biraz üzerine çıktığını gördü.

Bu İlginizi Çekebilir: Lugh, MiCA Öncesinde EURL Stablecoin İhracını Durdurdu

On-chain kripto para analiz şirketi Arkham Intelligence’ın verilerine göre, Bieber, piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum ($ETH) ile Bored Apes Yacht Club (BAYC) koleksiyonundan ve Mutant Apes Yacht Club (MAYC) koleksiyonundan iki NFT satın aldıktan sonra NFT’lere önemli yatırımlar yaptı.

Bieber’ın NFT portföyü sadece apelerden oluşmuyordu. World of Women NFT, iki Doodles NFT, bir Otherdeed NFT ve bir Metacard NFT içeren ilk satın alımı, ek dijital kalıntılardan oluşan bir set içeriyordu. Bu ek varlıklar da değer kaybetti; kayıplar %89.7 ile %97.4 arasında değişiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin NFT Satışları, Genel Piyasa Durgunluğuna Rağmen Artış Gösterdi” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin Opsiyon Yatırımcıları, $74K Üzerine Çıkış ve Yeni Rekor Fiyatlar Bekliyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir