Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.818
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.818
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin Neden Hala 100.000 Doları Aşamadı?

ABD'den Çekilen IBEX ve Bitcoin Yasal Belirsizlikler

Ünlü kripto para analisti Charles Edwards, Bitcoin’in 100.000 dolar sınırını neden aşamadığına dair fikirlerini paylaştı.

Edwards, ABD Bitcoin ETF’lerinin önemli rol oynadığını vurgulayarak analizine başladı. Ocak ortalarında piyasaya sürülen bu ETF’ler, yeni basılan Bitcoin’e kıyasla %200’lük şaşırtıcı bir satın alma oranı gördü. ETF’lerin lansmanından bu yana Bitcoin fiyatı %50 artarak 71.000 dolara yükselse de, birçok kişi fiyatın neden daha da artmadığını merak ediyor.

Edwards, piyasanın şu anda mücadele ettiği zorlayıcı bir güçten bahsediyor: uzun vadeli cüzdan satışları. Bitcoin’i 2 yıldan fazla süredir elinde tutan “Hodler”ların toplam arzdaki payı, Aralık 2023’teki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %57’den bugün %54’e düştü. %3’lük bir düşüş önemli görünmese de, bu yaklaşık 630.000 BTC’ye, yani bu yıl ABD’deki tüm Bitcoin ETF’leri tarafından satın alınan toplam miktarın kabaca %300’üne denk geliyor.

Önceki döngülerde de görüldüğü gibi, Edwards fiyat artışlarında satış yapmanın tipik bir davranış olduğunu belirtiyor. Bu satışların büyük bir kısmı Grayscale’in ETF’sinden yeni ETF’lere geçiyor ve bu da düşüşü abartıyor.

Edwards daha sonra henüz görülmemiş BTC yarılanmasının etkilerine odaklanıyor. Nisan ayında günlük BTC ihracının %50 düşmesiyle, önümüzdeki yıl ETF tüketimi ile çıkarılan Bitcoin arasındaki farkın genişleyeceğini öngörüyor. Ayrıca kurumların gözden geçirme, imzalama ve tahsis etme işlemlerinin tüm çeyrek boyunca devam ettiğini ve büyük ETF akışlarının muhtemelen hala önümüzde olduğunu belirtiyor.

Edwards’a göre göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktör de yılın hangi döneminde olduğumuz. Haziran ayı tipik olarak piyasada bir durgunluk dönemidir ve birçok büyük varlık yöneticisi için riskten uzak bir dönemdir.

Belki de en önemli faktör, Edwards’a göre, USD Likiditesinin Mart ayındaki Bitcoin zirvesinden bu yana yatay ve hafif negatif seyretmesidir. Likidite musluğu kapandığında, riskli varlıklar yokuş yukarı bir mücadeleyle karşı karşıyadır.

Edwards, güçlü bir fiyat artışı için aşağıdakilerden en az birinin gerçekleşmesini bekliyor:

Daha yüksek ortalama günlük ETF alımı
Daha düşük uzun vadeli cüzdan satışları
ABD likiditesinde büyüme

Edwards, bu koşulların önümüzdeki aylarda gerçekleşmesini ve potansiyel olarak Bitcoin’in ulaşılması zor 100.000 dolar sınırını aşmasını sağlayacağına dair iyimser bir notla analizini sonlandırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir