Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.745
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.745
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin Madencisi Bitfarms Olası Bir Devralmayı Engellemek için Çalışıyor

Bitcoin Madencisi Marathon Digital, Kenya ile Ortaklık Kurdu

Bitcoin madencisi Bitfarms, rakibi Riot Platforms’tan gelebilecek olası bir devralmayı engellemek için bir “zehirli hap” stratejisi benimsemeye karar verdi. Bu strateji, istenmeyen bir devralmaya karşı savunma mekanizması olup, şirketi daha az cazip hale getirmeyi ve devralma hedefinin sahipliğini seyreltmeyi amaçlar.

Son haftalarda Riot Platforms, Bitfarms’ta %12 hisse biriktirerek dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden birini oluşturmayı hedefledi. Reuters’a göre, Bitfarms’ın planına göre, 20 Haziran’dan sonra ve 10 Eylül’e kadar bir varlık Bitfarms’ta %15’ten fazla hisse biriktirirse, şirket yeni hisseler çıkaracak ve bu varlığın hissesini seyreltecek. 10 Eylül’den sonra ise bu eşik, belirli koşullar sağlanırsa %20’ye kadar gevşetilecek.

Bitfarms, yönetim kurulu tarafından onaylanan bu planın, “önceden duyurulan stratejik alternatifler inceleme sürecimizin bütünlüğünü korumak ve hissedarların en iyi çıkarları doğrultusunda” olduğunu belirtti. Hissedar hakları planı olarak da bilinen “zehirli hap,” bir şirketin istenmeyen bir devralmaya karşı savunma mekanizmasıdır ve şirketi daha az cazip hale getirmeye veya devralma hedefinin sahipliğini seyretmeye çalışır.

Bitfarms, Nisan ayında Riot Platforms’tan gelen yaklaşık 1 milyar dolarlık devralma teklifini reddetti. Riot, Bitfarms’ın mevcut hisselerini hisse başına 2.30 dolardan satın almak istedi, bu da bir aylık ağırlıklı ortalama hisse başına %24 prim anlamına geliyordu. Bitfarms, bu teklifin şirketin değerini küçümsediğini belirtti.

28 Mayıs’ta Riot, Bitfarms’ta %9.25 hisse satın alarak şirketin en büyük hissedarı oldu. Riot, 5 Haziran’da 1.5 milyon hisse daha satın alarak hissesini yaklaşık %12’ye çıkardı. Riot, Bitfarms’ın yönetim kuruluna yeni, bağımsız direktörler eklemek için hissedarların özel bir toplantısını çağırmayı planlıyor.

13 Mayıs’ta Bitfarms, eski CEO Geoffrey Morphy’i, sözleşme ihlali, haksız işten çıkarma ve ağırlaştırılmış ve cezai tazminatlar için 27 milyon dolarlık bir dava açmasının ardından görevden aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin Madencisi Bitfarms Olası Bir Devralmayı Engellemek için Çalışıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Riot Platforms CEO'sundan Karşı Hamle: Bitfarms'ın 'Zehir Hapı' Planını Eleştiriyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir