Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$59.967
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 59.967
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin, Hareketli Ortalamalar Daralırken Kritik Fiyat Kavşağına Yaklaşıyor

bitcoin

Üç farklı dönem boyunca ortalama fiyatının ani bir şekilde dar bir aralığa düşmesi, olası bir kırılmayı işaret ederek, Bitcoin’in yakında kritik bir fiyat kavşağına ulaşabileceğini gösteriyor.

Bitcoin’de Olası Kırılmaya İşaret Eden Göstergeler

“Mart ayından beri hoş bir fiyat hareketi görüldü, sıkıcı Bitcoin Trend modelim tetiklendi,” diye yazdı Real Vision’ın baş kripto analisti Jamie Coutts, üç kısa dönem boyunca düşen ortalama fiyatların %5’lik bir aralık içinde yer almasının ardından, 4 Haziran’da X’te bir paylaşımda bulundu.

Tarihsel fiyatların belirli bir zaman penceresi içinde ortalamasını hesaplayan Basit Hareketli Ortalama (SMA), 4 Haziran’da üç ayrı dönemde yakınsama gösterdi: 5 günlük, 30 günlük ve 50 günlük dönemler. Tüm üç dönem $65,000 ile $68,239 arasında düştü.

Dar konsolidasyon bazen bir fiyat geri çekilmesine neden olabilirken, bu durum, traderlar için uzun bir süre boyunca minimum volatilite gösterir ve genellikle olası bir kırılma için iyimserlik yaratır.

TradingView’in Hareketli Ortalama Göstergesine göre, Bitcoin şu anda “güçlü alım” olarak değerlendiriliyor. Bu gösterge, hem SMA’yı hem de daha yeni fiyatlara daha fazla ağırlık veren üssel hareketli ortalamayı dikkate alır.

Mevcut Piyasa Dinamikleri ve Destek Seviyeleri

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin şu anda $70,840 seviyesinde üç SMA’nın üzerinde işlem görüyor.

Traderlar için, hareketli ortalamanın üzerinde işlem yapmak, fiyat düşerse hareketli ortalamanın Bitcoin’in yeni destek seviyesi olabileceğinin olumlu bir göstergesidir.

Aynı gün, fiyat geçici olarak $71,040 seviyesine ulaştıktan sonra hızla geri çekildi, traderların gözlediği bir sonraki hedef olan tüm zamanların en yüksek seviyesi $73,679 olarak belirlenmiştir.

Aynı zamanda, son otuz gündür Bitcoin, traderlar tarafından dikkatle izlenen önemli bir seviye olan $60,000 ana destek seviyesinin üzerinde kaldı. Ancak, 21 Mayıs’ta $71,946’ya ulaşmasına rağmen $72,000 seviyesinin altında kaldı.

Bu İlginizi Çekebilir: Lugh, MiCA Öncesinde EURL Stablecoin İhracını Durdurdu

Coutts, fiyatın kırılma yönü henüz bilinmese de, 2024’ün ilk çeyreğinde “çöküşün eşiğinde olan” Amerikan bankalarının sayısında önemli bir artış olduğunu vurguladı.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 29 Mayıs’ta, 63 bankanın, büyük tehlike altındaki mevduat kurumlarını izlemek için tasarlanmış bir liste olan “Problem Bank Listesi”nde olduğunu belirtti—bu sayı, 2024’ün ilk çeyreğinde %21 arttı.

2023 Mart ayında üç bankanın batmasının ardından, Bitcoin’in fiyatı Signature Bank, Silvergate Bank ve Silicon Valley Bank’ta dokuz gün içinde %35 artarak $27,050’ye yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir