Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$62.144
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 62.144
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitcoin Hafta Sonu İşlem Aktivitesi Tarihi Düşük Seviyede!

Kripto Uzmanı, Bitcoin'in $71,000 Zirvesinden Sonra %33 Düşüş Öngörüyor

Bitcoin‘e atfedilen temel özelliklerden biri olan hafta sonu ticaret aktivitesi, bu yıl nötralize edildi. 2024’te hafta sonu yapılan ticaret hacmi kaydedilen en düşük seviyede.

Azalan Hafta Sonu İşlem Aktivitesinin Nedenleri

Kripto para analitik firması Kaiko‘nun araştırmasına göre, 2024’te hafta sonu BTC işlemleri %16’da kalırken, 2019’da bu oran %28’di. Spot Bitcoin ETF‘lerinin piyasaya sürülmesi, bu düşüşün nedenlerinden biri olarak görülüyor. ETF işlemleri hafta içi borsa saatleriyle sınırlı iken, kripto piyasaları dünya çapında 7/24 işlem görüyor. Bu ürünler 2023’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürüldüğünden beri, Kaiko analistleri piyasa kapanış saatinde, diğer adıyla benchmark fiyat belirleme penceresinde, Bitcoin ticaretinde bir artış gözlemledi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Haftanın En Çok Yükselen Kripto Paraları Ve Kaybedenleri

Kaiko raporunda, “Bitcoin’in alım satımı, benchmark fiyatını mümkün olduğunca yakından yansıtmak için fiyat belirleme penceresi sırasında gerçekleşmelidir” ifadesi yer alıyor. Bu durum sadece hafta içi gerçekleşse de, fiyat belirleme penceresi Bitcoin ticareti için en yoğun ikinci dönem haline geldi. Bununla birlikte, 2021’den itibaren hafta sonu ticareti kademeli olarak azalmış ve şu an tarihinin en düşük seviyesinde. Hafta içi işlem hacmi benchmark döneminde toplam ticaretin %6,6’sını oluştururken, hafta sonu bu oran %4,1’e düşüyor.

Banka Kapanışlarının ve Piyasa Dinamiklerinin Etkisi

Silicon Valley Bank ve Signature gibi kripto dostu bankaların Mart 2023’te kapanması, azalan hafta sonu ticaret aktivitesinin bir başka nedeni olarak gösteriliyor. Bu bankalar, kripto alım satımında önemli talepler yaratan 7/24 ağlara sahipti. Bu bankaların kapanmasıyla piyasa yapıcılar düşük hacimli ortamda likidite sağlama konusunda isteksiz hale geldi. Bloomberg analizine göre bu durum hafta sonu ticaret faaliyetini büyük ölçüde etkiledi.

Bitcoin fiyatı kısa vadede sabit kalmış olup, yatırımcılar Federal Reserve’in faiz indirimi beklentisiyle enflasyon verilerini yakından takip ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir